post-title event-title „Това, което е в нас“ – изложба на Йордан Парушев в РАКУРСИno noПродължителност: 2017-03-07 - 2017-03-25

„Това, което е в нас“ – изложба на Йордан Парушев в РАКУРСИ

Продължителност: -

Галерия РАКУРСИ

представя

Това, което е в нас“

ЙОРДАН ПАРУШЕВ

7 – 25 март 2017

 

Фондация „Йордан Парушев“ и галерия „Ракурси“ представят изложба на художника Йордан Парушев, който напусна този свят през 2011 г. Подбрани са колажи и скулптури от хартия. Целта на изложбата е да се направи достъпна колекцията от произведения на Йордан Парушев, собственост на Фондацията и така да се стимулира разбирането и оценката на неговото творчество.

Йордан Парушев е познат с колажите си от тънки слоеве полупрозрачна цветна хартия, обработени с абразивни материали. Той разработва тази техника при своите търсения и експерименти в изкуството и тя най-точно изразява неговата личност. Чрез колажа по един фин начин авторът предава своето усещане за корените, за времето, за илюзията, за същността. Създадени с много внимание и детайл, неговите абстрактни картини са дълбоко осмислени и отвеждат към фини духовни нива. Прозрачността на хартията, използването на различни структури и напластяване, създават фин релеф и дълбочина на живописното поле. Картините му са наситени с цветове и светлина. Те са като предусещане, медитативни образи от цветове, форми и следи. „Това са пътеките, които ние осветяваме с присъствието си… следите от нашето съществуване“, казва авторът за изложбата си в галерия „Ракурси“ през 2011 г.

Местоположение: Галерия РАКУРСИ - ул. Хан Крум 4А, София

Още актуални изложби

Зареждане на …