post-title event-title „Транс Европа“ – изложба на Фабиан Еделстам в Галерия 2.0no noПродължителност: 2018-06-20 - 2018-06-30

„Транс Европа“ – изложба на Фабиан Еделстам в Галерия 2.0

Продължителност: -

Галерия 2.0

под патронажа на посланика на Швеция в България

представя

Фабиан Еделстам

„Транс Европа“

живопис и фотография

20 – 30 юни 2018

Откриването ще се състои в сряда, 20 юни от 18ч. – ул. 6-ти септември 26, София

 (изпълнение на Великите български гласове и официална реч от Н.Пр. г-жа Бергхолм)

 

Фабиан Еделстам е роден в Стокхолм, където учи в престижното Beckmans School of Design, а после в Académie de la Grande Chaumière в Париж. От 90-та година насам живее и работи в Париж. Творбите му са излагани в Европейския Парламент, Министерството на Външните работи на Швеция, Мемориала Шарл дьо Гол във Франция, Парламента на Люксембург, НАТО, както и принадлежат на множество частни колекции като тази на Принц Албер от Монако, Шведското кралско семейство, Джорджо Армани, Ралф Лорен и тн.

Еделстам използва смесена техника, съчетаваща живопис и фотография.

В творчеството си Еделстам осъществява връзка между минало и настояще. Историческите събития от Балканите и Европа са пренесени в дигиталната ера.
Авторът деконструира образи на исторически личности, места и обекти и ги събира обратно в търсене на задълбочената действителност. Изображения от миналото са представени чрез техники на настоящето. Разглеждат се съвременни социални проблематики, като темата за паметта, културата, историческото наследство и неговото трансформиране в съвременния контекст.

 

Местоположение: Галери1 2.0 - ул. 6-ти септември 26, София

Още актуални изложби

Зареждане на …