post-title event-title „ТРИ ИСТОРИИ+“ – изложба илюстрация на Виктор Паунов в галерия СТУБЕЛno noПродължителност: 2018-09-17 - 2018-10-12

„ТРИ ИСТОРИИ+“ – изложба илюстрация на Виктор Паунов в галерия СТУБЕЛ

Продължителност: -

Галерия СТУБЕЛ

представя

ВИКТОР ПАУНОВ

„Три истории+“

изложба, илюстрации

17 септември – 12 октомври 2018

Откриване: 17 септември 2018, 18:30ч – ул.“Коста Лулчев“ 2В, София

 

Галерия „Стубел“ започва своята есенна изложбена програма с разходка в една по-епизодично спираща интереса на публиката артистична зона – тази на илюстрацията и изкуството на книгата. Експозицията се нарича „Три истории+“ и неин автор е Виктор Паунов, художник-илюстратор добре познат и разпознаваем както в професионалната си среда, така и в тази на изкушените от очарованието на илюстрираната книга.

„Три истории+“, защото това е броят от образи на наскоро издадени или предстоящи за поява на книжния пазар заглавия за деца, сами по себе си достатъчно интригуващи, познавателни и забавни – „Библията за деца от 7 до 77 години“ от Артър Максуел (изд. „Нов живот“), „Котаракът Франт и загадъчният остров“ от Иван Раденков (изд. „Ентусиаст“) и „Приказка за Ежко Измишльоткин…“ от Асен Сираков (изд. „Атеа“).

Стойността на тази експозиция, завладяваща с едно сравнително необичайно за книжната илюстрация прехвърляне на образността от напечатаните страници в пространството на художествена галерия, се измерва и във възможността за надникване в света на „работилницата“ на изкуството на илюстрацията. Защото нейният автор, Виктор Паунов, освен че е един от най-активните съвременни български илюстратори, е и професор в Националната художествена академия, както и бивш ръководител на катедрата „Книга, илюстрация и печатна графика“. Това го прави отговорен спрямо публиката не само по отношение на собственото си творчество, но и като пазител на богата традиция, предаваща във времето потенциала на новите поколения творци в тази така важна за визуалната култура на обществото област.

 

Местоположение: Галерия СТУБЕЛ - ул."Коста Лулчев" 2В, София

Още актуални изложби

Зареждане на …