post-title event-title UNIVERSE – фотографска изложба на Цвета Убчева в галерия СИНТЕЗИСno noПродължителност: 2018-06-19 - 2018-07-10

UNIVERSE – фотографска изложба на Цвета Убчева в галерия СИНТЕЗИС

Продължителност: -

Фотосинтезис Арт център и Месец на фотографията 2018

представят

Цвета Убчева

UNIVERSE

фотографска изложба

19 юни – 10 юли 2018

Откриване: 19 юни 2018 I 19:00 ч. – Кафе-галерия, Фотосинтезис Арт център, бул. Васил Левски 57, София

Изложбата се представя  от Фотосинтезис Арт център и е част от програмата на Месец на фотографията 2018, организиран от Българска фотографска академия.

 

Фотография или съвременно изкуство? Това е визуалната провокация на фотографката Цвета Убчева

С природни обекти, подчинени на логиката на Златната спирала и Числовия ред на Фибоначи, Цвета Убчева създава нов поглед за Вселената и нейните природни закони. В изложбата й „UNIVERSE“ си дават среща геометричните форми, математиката и природата, представени със средствата на фотографията. Работите й грабват вниманието ни, за да ни въздействат по един хармоничен и неповторим начин. Показани са символи от Свещената геометрия като Цветето на живота, Златната спирала, Плода на живота и множество фрактали.
Това вечното търсене на красота и съвършенство в природата ли е? Не само – за авторката е от голямо значение символиката в картините й, начина , по който въздействат на зрителя, хармонията и баланса, които носят.

Като продължение на темата, Цвета е разработила дизайнерски бижута от сребро 925 със символите на Цветето на живота, Семето на живота и др., както и 3D видео, за да се види как изглеждат те обемно.

Фотографиите и бижутата са в лимитиран тираж и са обект на колекционерски интерес не само в България, но и в чужбина.

Серията „UNIVERSE” не е фотография в нейния класически вид. Тук се вижда свободата на мисленето при използването на смесени техники, които спомагат на авторката да защити своята концепция по най-добрия начин.

Цвета Убчева е родена в Ихтиман, живее и работи във Варна от 1988г. Интересът й към визуалното изкуство я отвежда в Кино-фотоклуб Варна, където през 2008 – 2009г. завършва Фотография – начално ниво и Артистична фотография при Ангел Ненов. От 2013г. е в Майсторския клас по Концептуална фотография на Ивайло Стоянов в школа Фотоконцепт- София. Зад гърба си има редица самостоятелни и общи изложби в страната, печелила е и награди от фото конкурси.

 

 

 

Местоположение: Фотосинтезис Арт център - бул. Васил Левски 57, София

Още актуални изложби

Зареждане на …