post-title event-title „УТРЕ“ – изложба на Веселин Начев в галерия СТУБЕЛno noПродължителност: 2018-04-26 - 2018-05-16

„УТРЕ“ – изложба на Веселин Начев в галерия СТУБЕЛ

Продължителност: -

Галерия СТУБЕЛ

представя

ВЕСЕЛИН НАЧЕВ

„Утре“

изложба, живопис

26 април – 16 май 2018

Откриване: 26 април 2018, 18.30 ч. – ул. „Коста Лулчев“ 2В, София

 

„Утре“ се нарича новата изложба на варненския живописец Веселин Начев, която отново, както предишната негова експозиция, ще се състои в столичната арт галерия „Стубел“.

Възпитаник на постепенно придобиващия митична популярност първи випуск на проф. Иван Кирков в софийската Художествена академия и подобно на мнозина свои колеги от тази група, Веселин Начев методично и с много страст, примесени със съмнения и изнурителни търсения разработва своята авторска пластическа версия на „картината“ като съвременен изобразителен медиум.

Онова, което живописната стилистиката на този артист подсказва и доказва на публиката е, че в претовареният от информация, стрес и проблеми момент, обикновено назоваем „днес“, художествената творба представлява набор от образи-знаци, едновременно провокиращи както спомени, така и асоциации, представи или открития.

Такива произведения рядко поставят ясни въпроси или дават категорични отговори, но винаги ни карат да мислим и преживяме интерпретираните от тях и в тях действителности.

Филип Зидаров

 

 

Местоположение: Галерия СТУБЕЛ - ул. „Коста Лулчев“ 2В, София

Още актуални изложби

Зареждане на …