post-title event-title Илиян Иванов – „В търсене на форма”, изложба дърворезба в The Art Foundationno noПродължителност: 2018-11-19 - 2018-12-02

Илиян Иванов – „В търсене на форма”, изложба дърворезба в The Art Foundation

Продължителност: -

The Art Foundation

представя

ИЛИЯН ИВАНОВ

„В търсене на форма”

изложба, дърворезба

19 ноември – 02 декември 2018

Откриване: 19 ноември 2018, 19:00ч. – ул. „Дякон Игнатий” 19, София

 

Дърворезбата е минало, бит и класика, която може да бъде представена днес по нов, различен и атрактивен начин пред съвременната аудитория.
Илиян Иванов представя своя поглед в изложбата „В търсене на форма”, която ще бъде открита на 19.11.2018г. от 19:00ч. в The Art Foundation. Идеята на младия автор е чрез триизмерни, иновационни форми на пана и пластики да се покажат артистичните и същевременно практико-приложимите страни на това старо изкуство.
Защо точно форма? Формата е свобода, тя е навсякъде около нас, в съвременния свят и природа. Провокиран точно от нетипичните, нетрадиционни, заобикалящи го форми и тяхното взаимодействие, авторът е насочил мисълта си към един нов изказ, използвайки скулптурни похвати, иновативни композиции, меки преходи и контрасти.

“В търсене на форма – съвременна българска дърворезба” е авторски проект на Илиян Иванов за програма „Дебюти” на НФК и включва две изложби дърворезба, които ще се реализират в гр. София през 2018г. и гр.Пловдив- 2019г.
Идеята за настоящия проект е породена от мотивацията да се открият и разпространят възможностите на дърворезбата да се вплете в съвременния начин на живот, да привлече вниманието на аудитория от различни възрасти и да доближи младото поколение към това изкуство.
Партньори по проекта са: Сдружение „Алтернативен свят Оренда”, The Art Foundation – гр. София , „Черно и Бяло ” -списание за култура и свободна журналистика, Дружество на пловдивските художници.
Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”.

Местоположение: The Art Foundation - „Дякон Игнатий” 19, София

Още актуални изложби

Зареждане на …