post-title event-title „Вечерен акт“ – сборна изложба с рисунки в галерия ЕТЮДno noПродължителност: 2019-03-06 - 2019-03-23

„Вечерен акт“ – сборна изложба с рисунки в галерия ЕТЮД

Продължителност: -

Галерия ЕТЮД

представя

ВЕЧЕРЕН АКТ

Групова изложба рисунки на човешка фигура (голо тяло)

06 – 23 март 2019

Откриване: 06 март, сряда, 18:30 часа – ул. Цанко Церковски 34 /площад Журналист/, София

 

Това е първата групова изложба в галерия ЕТЮД, която цели да събере заедно различни авторски творчески интерпретации на рисунки на човешкото тяло, направени по време на вечерния акт, който галерията организира от началото на 2017. В изложбата се включват различни автори, които представят свои скици, нарисувани по време на някои от посещенията си на Вечерния акт в ЕТЮД.

Целта ни е да провокираме креативността и да дадем възможност за изява на рисуващите – независимо дали са професионални артисти или не. Поставяме предизвикателство и пред самите произведения, като оставим „експозицията“ сама да изгради себе си, без вмешателство и субективен (или обективен) подбор.

Венцислава Стоянова, инициатор на изложбата

Вечерният Акт в ЕТЮД е инициатива на галерия Етюд, която стартира през пролетта на 2017. Тогава координаторът на галерията Венцислава Стоянова, започва да събира приятели, с които заедно рисуват скици на голо тяло. С времето се оказва, че има много желаещи да скицират моделите в уютната и приятелска атмосфера в галерията. Така Вечерният акт става неразделна част от програмата на галерия ЕТЮД, като в момента се организира в първите 3 среди на всеки месец. Всеки, който пожелае може да го посети, независимо дали учи изкуство, професионално се занимава с рисуване или не.

 

Местоположение: Галерия ЕТЮД - ул. Цанко Церковски 34 /площад Журналист/, София

Още актуални изложби

Зареждане на …