post-title event-title Венера Константинова – „Есенни отражения“ в галерия АРТУРno noПродължителност: 2017-10-12 - 2017-11-03

Венера Константинова – „Есенни отражения“ в галерия АРТУР

Продължителност: -

Галерия АРТУР

представя

Венера Константинова

ЕСЕННИ ОТРАЖЕНИЯ

изложба, живопис

12 октомври – 3 ноември 2017

Откриване – 12.10.2017 г., 16.30 – 19.30 ч. – ул. Цанко Церковски 36, София

 

Галерия „Артур” представя самостоятелна изложба живопис на Венера Константинова. Името й е добре познато сред творците и почитателите на родното изобразително изкуство. Реализирала е множество стенописи и витражи в архитектурна среда и влиянието на тези техники е осезаемо и в живописните й творби. Структурното им изграждане носи съзнателно търсеното стенописно излъчване.
Архитектоника е терминът, който изразява най-добре общото въздействие на подбраните творби. Позабравеният смисъл на тази дума е „хармонично съчетание на части в една цялост, единство между съдържание и форма. Експозицията убедително създава това усещане с представените два цикъла живописни творби. Плодовете на есента, щедрите багри и дарове на природата, прекрасните архитектурни детайли, вдъхновяващата атмосфера на любимата Копривщица са частите от сюжетната линия на тази експозиция. „Есенни отражения” е названието, което ги обединява в емоционална завършена цялост.

Местоположение: Галерия АРТУР - ул. Цанко Церковски 36, София

Още актуални изложби

Зареждане на …