post-title event-title Виктория Стайкова – изложба и представяне на научнофантастичния графичен роман Licitusno noПродължителност: 2019-10-17 - 2019-10-30

Виктория Стайкова – изложба и представяне на научнофантастичния графичен роман Licitus

Продължителност: -

Пространство за събития и изкуство „КО-ОП“

представя

Виктория Стайкова

Първа самостоятелна изложба и  представяне на научнофантастичния графичен роман Licitus

17 – 30 октомври 2019

Откриване: 17 октомври 2019 – ул. „Янко Сакъзов“ 17, София

Книгата изследва идеята за човешката психика и възприятието на материалния свят чрез средствата на илюстрацията и писането. Licitus е награден с oтличие за най-добра графична литературна на Атлантик Прес (2017) и е субсидирана от Гауденц Руф (2019).

Изложбата ще пренесе всички посетители в реалност на безвремие, необятност, липса на детайл, изкривяване, близко до абстракция – игра между реалността и това, което е другото. Пейзажи предизвикващи отчуждение и известно усещане за далечност. Просторни гледки сливащи се с хоризонта, структури и предмети напомнящи на ежедневието, но оставащи непознати.

Виктория Стайкова завършва бакалавър „Книга и Печатна Графика“ в Национална художествена академия. През 2017 завършва магистърска степен „Илюстрация“ в университета Фалмут, Обединено кралство. Виктория е съосновател на ТИ-РЕ, платформа за независими авторски книги базирана в София. Нейните основни интереси са дизайн и оформлението на книги, където е насочена и по-голямата част от текущата й работа. Контекстуализирането на илюстрацията и създаванаето на теорeтичен дискурс за тази сфера на работа е основна част от нейното научно изследване и художествена практика.

Местоположение: Пространство за събития и изкуство „КО-ОП“- ул. „Янко Сакъзов“ 17, София

Още актуални изложби

Зареждане на …