post-title event-title „Винаги нагоре“ – изложба на Катя Гецова в галерия АРОСИТАno noПродължителност: 2018-10-11 - 2018-10-29

„Винаги нагоре“ – изложба на Катя Гецова в галерия АРОСИТА

Продължителност: -

Галерия АРОСИТА

Представя

КАТЯ ГЕЦОВА

изложба стъкло

11 –  29 октомври 2018

Откриване 11 октомври от 18,00 ч. –  ул. Врабча 12 Б, София

Галерия Аросита представя творбите на един от- най изявените представители на художественото стъкло – Катя  Гецова, която заедно с  Колю Гецов са основоположници през 1991г на галерия  Аросита. Експозицията съдържа 17 творби от стъкло. Името на изложбата е ВИНАГИ НАГОРЕ.

Това е една малка провокация с двуяко значение, насочена към посетителите, едно намигване към живота от позицията на цели 75 години. И ето успокоението,всичко върви нагоре и само нагоре , въпреки превратностите. Така ли е? Може би, помислете.

„ Това, което със сигурност може да се каже е, че Екатерина Гецова е запленена от стъклото. През годините работа, тя се опитва да подчинява, а не да следва материала. Същото се отнася и до идеите. Традиционните форми, обекти и мотиви не я задоволяват. Желанието е да се излезе от познатото, да се разчупи рамката, да се търсят нови възможности и приложения на стъклената маса. Животът се появява и разпилява в едно особено  безвремие, което като че ли само стъклото може да отрази.”

Мария Василева

 

Местоположение: Галерия АРОСИТА - ул. Врабча 12 Б, София

Още актуални изложби

Зареждане на …