post-title event-title „За нашето приятелство“ – Петър ВЕЛИКОВ и Калина КРАЛЕВА в галерия СЕЗОНИno noПродължителност: 2018-10-09 - 2018-10-22

„За нашето приятелство“ – Петър ВЕЛИКОВ и Калина КРАЛЕВА в галерия СЕЗОНИ

Продължителност: -

Галерия СЕЗОНИ

представя

Петър ВЕЛИКОВ и Калина КРАЛЕВА

„За нашето приятелство“

съвместна изложба – графика, акварел

9 – 22 октомври  2018

Откриване на 09 октомври /вторник/ от 18.00ч.  – ул. Кракра 2А (Дом на културата Средец)

 

За нашето приятелство

Поемам отговорността аз да напиша нещо като „мотивационно есе“ за нашата съвместна изява с Петър, разбира се, изцяло съгласувано с неговите мисли и чувства.

И двамата споделяме идеята, че всички случайни неща са поредица от други предначертани такива. В света на изкуството няма как да не използваш философски теории или пък да пропъждаш, от време на време, по тежки от самия теб, мисли и чувства…Ето сега ми хрумна, че ежедневно процеждаме тонове енергия през тензуха на нашата кожа и когато вдигнем платното-там се е утаило някакво изображение.

Нас двамата ни свързва приятелство, но в никакъв случай идеализирано или клиширано.

Обичта ни към рисунката, офорта или акварела е силна и осмисля краткия откъс от време, който ще прекараме в земния си път. Обичаме работата си и не сме подценявали дълбоките й води. Истина е, че когато стоиш само на плиткото, не би могъл да се научиш да плуваш… Ако не си непрекъснато в попрището, рано или късно, или ще се откажеш, или ще се удавиш.

Силата на една картина се крие и в постоянността на нейния автор. Тук излагаме изображения, работени с много любов, хъс и стремеж да се качваме все по-нагоре по една невидима , но съществуваща стълба.

Аз се прекланям пред майсторството на Петър в малката графика и мисля, че един по обемен поглед към творбите му, ще се претвори в една изящна обща картина.

Моите по-различни търсения ще бъдат в областта на акварела, а обединяващото звено помежду ни-ще бъде свободната графика… Свободата винаги е обединяваща в една кауза,нали?!

И така, събрахме в едно акварел, графика и екс либрис, а мотивът е красив порив и истински чувства.

Калина Кралева

 

Местоположение: Галерия СЕЗОНИ - ул. Кракра 2А (Дом на културата Средец)

Още актуални изложби

Зареждане на …