post-title event-title „ Завръщането на камъка“ – изложба на Николай Тодоров в Галерия ГЕШОВno noПродължителност: 2019-04-17 - 2019-04-30

„ Завръщането на камъка“ – изложба на Николай Тодоров в Галерия ГЕШОВ

Продължителност: -

Галерия ГЕШОВ

представя

Николай Тодоров

„ Завръщането на камъка“

изложба, живопис

17 – 30 април 2019

Откриване:  17 април 2019, 18:30 – ул. Сердика 4, София

Как живеят архетипите в съзнанието на съвременния човек и какви са възможните репрезентации на онова, което се е повтаряло? В същото време съвременната чувствителност полага човешкото общество в повторението и уподобяването, но не като цикличност, а в разподобяването и скъсване с центробежността на спиралата, но не и до нейното разгъване във вектор.

Работите на Николай Тодоров в изложбата „ Завръщането на камъка“ са в посока на едни феномени, които имат свой специфичен статус в неговото изкуство. Няма припомняне, има живот на архетипа, трансформации и присъствие, които правят връзки с отминали времена, конструирали общата човешка памет. Това е обсесия за трайността на камъка и архетипите заключени във времето у него. Това е съзнанието на Николай Тодоров за свързването между нашата духовна опитност в нейната непрекъснатост и трайността на камъка като разкриване на тази връзка.

Nikolay Todorov - izlozhba v galeria Geshov

 

 

Местоположение: Галерия ГЕШОВ - ул. Сердика 4, София

Още актуални изложби

Зареждане на …