post-title event-title Жанет Левордашка – изложба в галерия ГЕШОВno noПродължителност: 2020-01-24 - 2020-02-15

Жанет Левордашка – изложба в галерия ГЕШОВ

Продължителност: -

Галерия ГЕШОВ

представя

Жанет Левордашка

самостоятелна изложба

24 януари – 15 февруари 2020

Откриване: 24.01.2020, 18:30 – ул. Сердика 4, София

 

Заглавието на изложбата на Жанет Левордашка не е грешка, защото имаме една особена синестезия на тактилно и зрително усещане в срещата си с тези живописни творби.

Още на пръв поглед абстрактната живопис на Жанет отваря пролуки към пространства и дълбочини, чието постигане се превръща в работа не само на визуалното усилие, но и на едно особено тактилно усещане. Това са своеобразни обекти, „материи“, които са понякога ефирни, а в други случаи – плътни и непреодолими. Вероятно мозъкът реконструира паметта на кожата в определени моменти на визуално възприятие и препраща към специфични емоционални настроения.

Жанет Левордашка е текстилец и материята, пластичното и обемите са измеренията, през които тя мисли света. И това отношение ще го видим навсякъде, стига да протегнем ръка към колажираната живопис, към обектите и текстилните пластики. Топло и студено, минало и настояще, ефирно и плътно са в колаборация, за да изведат представата за нашата нищожност, крайност и хаотичност на фона на трайния, многоизмерен и съвършен космос, скрит някъде дълбоко в нас, и на който Жанет Левордашка дава видимост.

 

Janet Levordashka - izlozhba

 

Местоположение: Галерия ГЕШОВ - ул. Сердика 4, София

Още актуални изложби

Зареждане на …