post-title event-title „Жив организъм“ – изложба на Иво Пецов в галерия „Пентименто“no noПродължителност: 2017-11-08 - 2017-11-28

„Жив организъм“ – изложба на Иво Пецов в галерия „Пентименто“

Продължителност: -

Галерия „Пентименто“

представя

ИВО ПЕЦОВ

„Жив организъм“

изложба, живопис

08 – 28 ноември 2017

Откриване: 8 ноември, 18:30 часа – Галерия „Пентименто“,  ул. „Уилям Гладстон“ № 8

 

Съдържанието на творбите акцентира върху неземни пространства, изпълнени с форми на същества, които пребивават в своите отделни реалности. Сцените от тези светове, в които се появяват нехарактерни форми на живот, имат целта да ни потопят в различно от познатото ни измерение на съществуване. Чрез произведенията си, авторът подчертава възможната разновидност на реалността и посочва загадъчността и неопределеността на границите на живота. Както природата или висшият интелект на съществуването сътворява видимия свят, така и художникът мечтае чрез своя визуален език и се наслаждава на неизчерпаемостта на въображението и безкрайността на изкуството.

Иво Пецов е роден през 1980 г. в Р. Македония. Висшето си художествено образование е завършил в Националната художествена академия в София, специалност „Графика“, а през 2010 година е защитил докторска дисертация в същата академия. Участвал е в много групови изложби в различни страни. Своето изкуство е представил на 14 самостоятелни изложби в България, Македония, Португалия и Румъния. Живее и работи в София.

 

Местоположение: Галерия "Пентименто" - ул. „Уилям Гладстон“ № 8

Още актуални изложби

Зареждане на …