post-title event-title „Животът срещу COVID-19“ – виртуална изложба на Симона Босилковаno noПродължителност: 2020-04-15 - 2020-05-15

„Животът срещу COVID-19“ – виртуална изложба на Симона Босилкова

Продължителност: -

Галерия ПАГАНЕ

представя

СИМОНА БОСИЛКОВА

„Животът срещу COVID-19“

виртуална изложба

 

Въпреки , че е икономист по образование , Симона Босилкова е силно заинтересована от опазването на околната среда . Целта и е чрез илюстрация да се обърнем към природата по един нестандартен начин  Творбите й са вдъхновени от простотата на всекидневния живот и красотата на заобикалящия ни свят . Чрез силата изкуството  Симона се опитва  да даде глас на тези, който не могат да говорят за себе си.

В картините си прилага смесена техника. Работи с акварел , туш и акрил.  Фокусира се върху използването на ярки цветове, с които стимулира въображението и провокира връщането на детския  светоглед в днешния забързан и натоварен свят.

За известно време авторката живее и твори в Сан Франциско, където става част от улична изложба на една от най-старите галерии в града. Предстои самостоятелна изложба на Симона Босилкова в Галерия „Пагане „.

Във времето на COVID-19,  художниката ни  дава възможност да се насладим на творбите й първо виртуално – от собствения ни дом.

виж всички произведения
Местоположение: Галерия ПАГАНЕ - виртуална изложба

Още актуални изложби

Зареждане на …