Начало » BG :: Галерии и музеи » Галерии » Галерия АРТ АЛЕЯ


Address & Contact

Address

Ул. Уилям Гладстон 51А, София

GPS

42.691360939234, 23.321812957141

Telephone

Другите за “Арт Алея”

Колко е дълга една алея? Толкова, колкото време човек броди из нейните скрити и видими разклонения. А в “Арт алея” те са много!

Елисавета Мусакова

/изкуствовед/

Галерия Арт Алея се основаваше и изграждаше програмата си тогава, когато у нас критериите за ценност и за истинност бяха променлива величина. С професионализма си, тя се превърна в институция, в мярка и в авторитет, които спомогнаха изграждането именно на тези критерии.

Димитър Грозданов
/изкуствовед/

„…за времето на своето съществуване АРТ АЛЕЯ твърдо намери мястото си на софийската художествена сцена. Без помпозен шум и без гръмки реклами тя се наложи в културното пространство на столицата с ясна позиция, с разбиране на процесите в съвременното изкуство и с осмислена подкрепа за тенденциите, които споделя. Сред множеството от галерии, които изникнаха през последните години, тя се отделя със своя физиономия и стил.”

Ружа Маринска
/изкуствовед/

Участващите в селекцията на галерията български художници представят насоки,които са резултат на развитието на българската художествена сцена,характерни изцяло за периода след падането на Берлинската стена. Техните неоконцептуални или неоабстрактни посоки са една съвсем скромна извадка от българското изкуство,което е в период на радикална промяна. От една страна имаме обогатяване на формалния език след края на регионалния български модернизъм,а от друга – документално-концептуален подход,изразяващ силна социална ангажираност на други автори. Разбира се, групата художници , с които галерията работи дават само фрагментарна представа за българската посткомунистическа сцена, но от друга страна авторите са носители на висок визуален стандарт.

Руен Руенов
/изкуствовед/


Opening Hours

Monday

почивен ден

Tuesday

10:30–20:00

Wednesday

10:30–20:00

Thursday

10:30–20:00

Friday

10:30–20:00

Saturday

11:00–19:00

Sunday

11:00–19:00

Снимки на галерията :: Gallery photosОще галерии :: More galleries