Address & Contact

Address

Ул. Иван Денкоглу 42, София

GPS

42.693711298848, 23.322097949251

Telephone

Галерия „Нюанс“ отваря врати през февруари 2014 г. Откриването ѝ e плод на творческия порив на екипа зад проекта. Превръщането ѝ в реалност отнема години и е абсолютното и единствено логично продължение на творческата кариера на Лили Владимирова и Емил Чушев. Галерията поставя началото на следващ етап в творческото им развитие, в който любовта към изкуството и индивидуалното усещане за него намират израз в ново пространство. То прекрачва границите на физическото измерение и си поставя амбициозната цел да се превърне не просто в „поредната“ галерия, а в дом за изкуството, творците и неговите ценители. В място, където всеки може да открие миг спокойствие и да изживее изкуството по свой неповторим начин.

Голямото предизвикателство, пред което се изправя новооткритата галерия, е разкриването на загадката, недоизказаното и недоуловимото, които определят изкуството. Магията на една творба се крие в полутоновете, а майсторството на нейния творец – в разграничаването на тънките граници. Изкуството и животът като цяло са симфония от преходи и преливания – тон в тон, цвят в цвят, мисъл в мисъл. Стремежът на галерията е да разкрие красотата на тези нюанси, а самото ѝ име въплъщава тази амбиция.

Посоката за развитие на галерия „Нюанс“ е също толкова смела. Пространството на галерията постепенно ще прерасне в необозримо поле за изява, което да съчетае провокацията и търсенията на младите автори с изкуството на големите утвърдени автори. Тази симбиоза цели да превърне галерия „Нюанс“ в платформа, където да се раждат нови идеи, търсения и творчески стремежи.

В галерия „Нюанс“ ще намерят място всички, които са сътворили нещо стойностно или им предстои да го направят. Това ще бъде средище за изкуството във всичките му форми, от абстрактното изкуство до съчетаването на идеи посредством пърформънси и инсталации, пластики и бижута на наши творци и на чужди автори. Галерията има амбицията да представя и частни колекции, които да покажат уникални произведения на изкуството, останали извън обществения поглед.

 


Opening Hours

Monday

почивен ден

Tuesday

11:00 – 19:00

Wednesday

11:00 – 19:00

Thursday

11:00 – 19:00

Friday

11:00 – 19:00

Saturday

11:00 – 19:00

Sunday

11:00 – 19:00

Снимки на галерията :: Gallery photosОще галерии :: More galleries