Галерия „СЕЗОНИ“ е открита на 23.09.1993 г. година с изложба живопис на Димитър Казаков – Нерон, по случай неговата 60 годишнина. Чрез периодични, авторски и колективни изложби, на известни творци като Димитър Казаков – Нерон, Лика Янко, Александър Мутафов, Тихомир Коджаманов, Златка Дъбова, Галин Малакчиев, Цветана Щилянова, галерията показва един по-широк спектър от българската пластична култура в областта на живописта, графиката, малката пластика, рисунката и приложните изкуства.

Галерия „СЕЗОНИ” са намира в централната част на София – на ул. „Кракра” 2А, в района с най-много културни забележителности и в сърцето на столицата. Галерията е с площ от 110 кв.м. и допълнително пространство от 20кв.м., което позволява целогодишното представяне на досега непоказвани произведения или такива, които не са част от настоящата изложба. Галерията притежава колекция от повече от 150 оригинални произведения на изкуството от 20век до днес, от големите живописни платна на Магда Абазова, Светлин Русев, Борис Денев, Васил Стоилов, Златю Бояджиев до литографии на Хуан Миро, Ман Рей, Жан Кокто, Марк Шагал, скулптури на Боян Райнов, Андрей Николов, Галин Малакчиев, които са малка част от колекцията на галерията.

От 1993г. галерия „СЕЗОНИ“ е организирала над 300 изложби на български и чуждестранни автори. Галерията представя съвременно изкуство ги дейността й е насочена към водещите творци в тази област.

*Галерия „Сезони“ се менажира от Маргарита Видралска.

Адрес

Адрес:

ул. Кракра 2А (Дом на културата Средец)

Връзка с галерията

Работно време

Понеделник

10:00 - 18:00

Вторник

10:00 - 18:00

Сряда

10:00 - 18:00

Четвъртък

10:00 - 18:00

Петък

10:00 - 18:00

Събота

-

Неделя

-

* Галерия "Сезони" се менажира от Маргарита Видралска