Радиус: Изключено
Радиус: km
Set radius for geolocation
post-title Ретроспективна изложба на Наталия Генова

Ретроспективна изложба на Наталия Генова

Ретроспективна изложба на Наталия Генова

Ретроспективна изложба на Наталия Генова

Галерия „Натали“ представя

Ретроспективна изложба на Наталия Генова
12-22 март 2015

Малко хора познават живописта на Наталия Генова (1946-2014). Наталия бе енергичен човек с развитие в различни насоки. Силен интерес предизвикаха първите й изложби, в които представи  текстилни пана и оригинална авторска бижутерия. Търсенията й продължиха в монументални гоблени (пана) от метализиран текстил. Малко по-късно тя рисуваше с акварелна техника върху коприна – това бяха картини, изпълнени със светлина. Последваха десетилетия, в които изявата й бе в дизайн на мода.

През 1979 г. тя създаде „Натали” – първия в България бутик за изискани дамски тоалети. Много от проектите й за мода бяха с ръчно рисувани тъкани и колажи – уникални художествени изображения върху текстил.

През годините Наталия продължаваше да изгражда живописната си техника и своеобразие. Участвала е в Общи художествени изложби на Съюза на българските художници.

Предстоящата изложба в галерия „Натали” включва непоказвани нейни творби. Това са рисунки и живопис. Те са от различни периоди и показват богатата палитра на естетическите й търсения. Преобладават живописни платна, рисувани през последните години.

 

 

Относно sofia-art-galleries

„Sofia Art Galleries“ стартира в началото на месец март 2015 година. Той е създаден с некомерсиална цел, на доброволни начала и е резултат на едно добро сътрудничество между художествените галериите в град София.