Радиус: Изключено
Радиус: km
Set radius for geolocation
post-title Мариана Маринова с изложба в галерия „Артур“

Мариана Маринова с изложба в галерия „Артур“

Мариана Маринова с изложба в галерия „Артур“

Мариана Маринова с изложба в галерия „Артур“

Галерия Артур
представя
„РАВНОДЕНСТВИЕ” – живопис
изложба на
Мариана Маринова
Откриване – 19.03.2015 г. – четвъртък, 18.30 ч.
От 19.03. до 9.04. галерия „Артур” представя „Равноденствие” – самостоятелна изложба живопис на Мариана Маринова.
Представените живописни платна са израз на емоционална връзка и преклонение пред природата – творец и вдъхновител.
На границата на реално и абстрактно е равноденствието – мигът, в който се срещат с равни сили денят и нощта и се преливат цветно под утринно слънце и тиха луна. Сезоните се сменят, кръговратът продължава в балансирана и поетична многобагрена импресия. Човешките силуети в първичната си същност са част от неделима хармония заедно с птиците и светлината, с разноцветните разпилени листа и сиянието на водните капки.
В творбите на Мариана Маринова пейзажът престава да бъде само преходен уловен миг. Платното се превръща в сцена за танца на цветовете.

          П.Манева – галерия „Артур”

* За Мариана Маринова

Завършва Художествената гимназия „Акад. Илия Петров” през 1979 г., а през 1985 г. НХА – специалност Живопис в класа на проф Иван Кирков. Член е на СБХ.
Самостоятелни изложби:
За периода 1987 -2014 г има реализирани над 30 самостоятелни изложби в София, Бургас, Варна, Пловдив и други галерии в страната. Сред самостоятелните й изяви са изложби в Белгия, Берлин-Германия, Париж-Франция и др. От 2000 до 2014- та г. има повече от 15 самостоятелни изяви:
2000 г – г-я „Шипка 6” – София; БКИ – Берлин, Германия;
2002 г – г-я „Артамонцев” – София; 2003 г. – г-я „Юка” – Варна;
2004 г. – Пловдив в рамките на Националните есенни изложби;
2005 г. – г-я „Солерс” и г-я „Максим” – София;
2006 г –Фондация „СтаменГригоров” и БКЦ – Париж, Франция;
2009 г. – г-я „Килера” – София;
2010,2011,2012,2014 г. – г-я „Алтерего” –София и др.
Участва в редица съвместни и общи изложби в България и зад граница – Германия, Австрия, Русия, Сърбия, както и в представителни изложби на българско изобразително изкуство във Финландия, Корея, Канада, Испания. В последните две години – 2013, 2014-та реализира 10 участия в изложби, международни симпозиуми и пленери в България, Русия, Сърбия, Австрия, САЩ.
Нейни творби са притежание на НХГ, СГХГ, галерии и частни колекции в България, Германия, Белгия, Франция, Гърция, САЩ, Швейцария, Боливия.

Относно sofia-art-galleries

„Sofia Art Galleries“ стартира в началото на месец март 2015 година.Той е създаден с некомерсиална цел, на доброволни начала и е резултат на доброто сътрудничество между софийските галерии.