Радиус: Изключено
Радиус: km
Set radius for geolocation
post-title Альона Петришка с първа изложба в Арт-Къща „Куклите”

Альона Петришка с първа изложба в Арт-Къща „Куклите”

Альона Петришка с първа изложба в Арт-Къща „Куклите”

Альона Петришка с първа изложба в Арт-Къща „Куклите”

„Отминали” историйки…

Първа самостоятелна изложба на Альона Петришка

Арт-Къща „Куклите” – 28 ноември, събота, 11.00 ч.

 

Альона Петришка е от творците, които веднъж забелязан, остава в сърцето ти. Нейните романтични кукли и приложни картини се открояват не само с индивидуалност и стил, но и с душа. Позната от години на ценителите на приложното изкуство като ярък и самобитен творец, Альона е търсен автор, но… да намериш нейна работа е като да откриеш съкровище. Защото твори само, когато наистина е вдъхновена и има достатъчно време. През последните 2 години художничката се посвети изцяло на майчинството – родиха й се две дечица и тя бе прекъснала професионалната си дейност. С изложбата „Отминали” историйки авторката се завръща сред своите почитатели и отново ги докосва с дарбата и сърцето си.
„Оттук копче, оттам болтче и винтче, летвички от щайгата, в която баба Гена слагаше компотите, части от конструктора на малкия Чавдарчо – вече голям татко, дъсчици от бъчвите, в които дядо Дочо наливаше сливовата ракия, парченца плат от леля Евгения, когато е била шивачка, доминото, с което си е играл дядо Борис, стар часовник, останал в миналото непоправен от своя майстор, рамка за рисуване, когато мама Альона е била в 9-ти „б“ клас, дъски останали ненарязани от чичо Драгомир…

…Всички те разказват от-минали историйки. За морето и моряците, за ангели, дошли да ни зърнат, за Господин и Госпожа Домино, живели някога…”

Създанията на Альона Петришка и самата тя ви очакват на 28 ноември, събота от 11.00 ч. в Арт-Къща „Куклите”!

 

Альона Петришка - Госпожа Емилия

Биография на художничката:

 

Завършила е художествена гимназия „акад. Илия Петров“, специалност „Графика“ и НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, специалност „Моден дизайн“. Създател и председател е на „Сдружение за култура и изкуство – Луда Яна“. Участвала е в музикален фестивал „НИЩО ПОДОБНО ФЕСТ“ в гр. Стрелча, в декораторска работа в CiraganPalace, Истанбул. Участвала е в пленерите:

– „Работилник Розобер“ в гр. Стрелча – живопис

SWANFestival – първи пленер на жените в изкуството в България – кукли

– „Голо тяло“ – Созопол – живопис

– „Бъчвопис“ – винарна „KatarzynaEstate“ – живопис

 

Арт-Къща „Куклите” – София, ул. „Цар Самуил” 34

www.arthouse-kuklite.com

Относно sofia-art-galleries

„Sofia Art Galleries“ стартира в началото на месец март 2015 година.Той е създаден с некомерсиална цел, на доброволни начала и е резултат на доброто сътрудничество между софийските галерии.