Радиус: Изключено
Радиус: km
Set radius for geolocation
post-title „Изкуство за Коледа“ – изложба на галерия Контраст в Полиграфия Офис Център

„Изкуство за Коледа“ – изложба на галерия Контраст в Полиграфия Офис Център

„Изкуство за Коледа“ – изложба на галерия Контраст в Полиграфия Офис Център

„Изкуство за Коледа“ – изложба на галерия Контраст в Полиграфия Офис Център

Галерия „Контраст” и Полиграфия Офис Център

представят:

Изкуство за Коледа

10 декември 2015 – 20 януари 2016 г.

Откриване: 10 декември 2015, 18:00 ч.

София, бул. „Цариградско шосе” 47 А (вход от ул. „Н. Ракитин”)

Щастливи сме, че третата художествена изява на галерия „Контраст” се случва в навечерието на най – светлите християнски празници. Благодарни сме на Полиграфия Офис център за гласуваното доверие да изпълним предоставеното ни арт пространство. Това за нас е своеобразен коледен подарък и ние, от своя страна, се надяваме да удовлетворим естетическите предпочитания на всички посетители и ценители на изкуството. Галерията ще представи творби както на млади художници, така и на вече утвърдени имена от художествената сцена. Експозицията стартира две седмици преди Коледа и ще приключи няколко дни след настъпването на Новата 2016 година. Приемаме този отрязък от време за знаков, тъй като олицетворява концепцията на младата ни галерия. Материята на „Контраст” е динамична, неограничаваща се в пространства, а изпълваща ги, като целта е не просто да донесе със себе си идеята за новото, а и да я остави, съхрани и развие. Това всъщност е и заряда, който носят празничният декември и настъпващият януари. Най-подходящото време от годината да направите на себе си или на любим човек подарък, носещ смисъл и послание, защото всяка картина е един микрокосмос.

От 10 декември 2015 г. до 20 януари 2016 г., на бул. „Цариградско шосе” 47 А, посетителите на Полиграфия Офис Център ще могат да видят и закупят творби на млади, талантливи художници с изяви и отличия зад гърба си. Галерия „Контраст” изпълва пространството с платна на автори, повлияни от масовата култура и заобикалящата ни действителност: Деян Янев, Моника Тошева, Юлиан Станкулов, Минко Йовчев и др. Всеки от тях има своя концепция и неподправен почерк, а младият Радослав Генев – внук на известният български художник Слави Генев (1893 – 1977), участва с тематичен зимен пейзаж. Новото в представянето на галерията е, че този път в експозицията ни присъстват и вече утвърдени имена на художествената сцена, като Надежда Кутева – с емблематични творби, повлияни от българския фолклор и Анатолий Станкулов. В този смисъл и експозиицята ни носи необходимия контраст, благодарение на който всеки ценител ще съумее да открие своето „парченце” изкуство, кореспондиращо най-добре с индивидуалността и предпочитанията му.

Екипът на галерия „Контраст” кани всички ценители на изкуството от 10 декември 2015 до 20 януари 2016 г. в сградата на Полиграфия Офис център, гр. София, бул. „Цариградско шосе” 47 А (вход от ул. “Н. Ракитин”).

Весела Коледа и Щастлива Нова 2016 г. !

Относно sofia-art-galleries

„Sofia Art Galleries“ стартира в началото на месец март 2015 година.Той е създаден с некомерсиална цел, на доброволни начала и е резултат на доброто сътрудничество между софийските галерии.