Радиус: Изключено
Радиус: km
Set radius for geolocation
post-title За Деня на будителите: изложба на Станислав Памукчиев и Емил Попов в галерия АРТЕ

За Деня на будителите: изложба на Станислав Памукчиев и Емил Попов в галерия АРТЕ

За Деня на будителите: изложба на Станислав Памукчиев и Емил Попов в галерия АРТЕ

За Деня на будителите: изложба на Станислав Памукчиев и Емил Попов в галерия АРТЕ

Галерия АРТЕ

представя

„Начала“

Изложба на проф. Емил Попов – скулптура

проф. Станислав Памукчиев – живопис

1 – 14 ноември 2016 

Вернисаж: 1 ноември 2016 от 17.30 до 19.30 часа

 

Изложбата „Начала“ на Емил Попов и Станислав Памукчиев е поредна творческа среща – взаимодействие на авторите. Проектът е вътрешно обоснован  и носи енергията на  споделена платформа, ориентирана към разкриване на устойчиви, универсални съдържания, определящи дълбинно живота.

„Нещата, които стоят в изначалното, стоят и сега. Ще продължат да бъдат, за да има бъдеще, като надежда, вяра, молитва…По същата причина, която ги е пораждала и тогава, в изначалното време.“/Емил Попов/

„Слизането в колективното несъзнавано, в архетипните наслоявания и родовата памет е разпознаване в цялото, разтваряне и свързване с миналото, с бъдещето, в безвремието.“/Станислав Памукчиев/

Скулптурите от сериите „Животни“ и „Жени“ на Емил Попов и картините – обекти от цикъла „Начала“ на Станислав Памукчиев, търсят автономен пластичен израз на енергиите, извиращи от традицията, от родовата, психичната и духовна памет. Творчеството на Емил Попов и Станислав Памукчиев е съзнато обръщане на погледа към изначалното, като събиране на духовен опит и опора за ново начало.

stanislav-pamukchiev-i-emil-popov-v-galeria-arte

Относно sofia-art-galleries

„Sofia Art Galleries“ стартира в началото на месец март 2015 година.Той е създаден с некомерсиална цел, на доброволни начала и е резултат на доброто сътрудничество между софийските галерии.