Радиус: Изключено
Радиус: km
Set radius for geolocation
post-title “Усещане за пролет” в галерия ДИ ЕС ЕЙЧ

“Усещане за пролет” в галерия ДИ ЕС ЕЙЧ

“Усещане за пролет” в галерия ДИ ЕС ЕЙЧ

“Усещане за пролет” в галерия ДИ ЕС ЕЙЧ

ГАЛЕРИЯ ДИ ЕС ЕЙЧ

представя изложбата

“УСЕЩАНЕ ЗА ПРОЛЕТ”

 

На 22 март (сряда) от 18,30ч. в Ди Ес Ейч галерия, София ул. Женева 7, ще се открие изложбата „Усещане  за пролет“.

Експозицията включва творби на Любен Фързулев, Георги Донов, Иван Вълканов и Цонко Генов. Гостите ще имат възможност да видят изобразителни и пластични провокации живопис, рисунка и скулптура.

Пролетта идва с мирис на нов живот. Нека заедно, с чаша вино отбележим нейното настъпване.

“Пролетта идва с мириса на нов живот”- казват хората. ” Усещане за пролет ” в изкуството е всъщност асоциация на вечния човешки копнеж за нежност и ново начало. Ботичели е вярвал, че абсолютната красота, била тя фактическа или духовна, поражда абсолютната любов – силата, която движи вселената. И така с вяра и талант създава шедьовъра „Пролет”, съхраняван днес в музея Уфиций, Флоренция.

Баналностите на всекидневието и скептицизма така превземат душите ни, че страдаме от ”пролетна умора” целогодишно. И все пак, винаги има надежда. Пролетта е като разсъмване след тъмнината и студа. А изкуството е целебният лек против баналното в живота. Пролетта безапелационно ни завладява с хиляди цветове, звуци и аромати. Напълно възможно е да преживеем вътрешно „голямото пролетно чистене„ и да стигнем до картините на художниците.

 „Когато забравиш кой си, когато обичаш, когато знаеш отговорите на въпросите, когато искаш да кажеш нещо, а не можеш, тогава се появяват картините. За съжаление не всички стигат до картините…”  Ван Гог

Изложбата ще продължи до 20 април. Заповядайте!

Izlozhba useshtane za prolet- v galeria DSH

Относно sofia-art-galleries

„Sofia Art Galleries“ стартира в началото на месец март 2015 година.Той е създаден с некомерсиална цел, на доброволни начала и е резултат на доброто сътрудничество между софийските галерии.