Цветомир Илиев – „Започни просто – засади дърво“. Проект в The Art Foundation.

Цветомир Илиев – „Започни просто – засади дърво“. Проект в The Art Foundation.

The Art Foundaton

представя

Цветомир Илиев

Започни просто – засади дърво

Barkflower art studio, изложба проект

11 май 2017 – 31 май 2017

Откриване: 11 май от 20:00 часа в The Art Foundation, ул. Дякон Ингнатии 19, София

С първият си проект Цветомир Илиев има за цел чрез изкуство и споделяне на информация за полезността и функциите на дърветата и горите все повече хора да засадят дървeта. Публика и ценители ще имат възможността да се насладят на серия от картини на дървета и природни скулптури.

Започни просто – засади дърво!

Не са ли хората и природата взаимнозависими?

Започни с разходка в гората, наблюдавай едно дърво отблизо, усети красотата му, наслади се на песента на птиците и вятъра, засади дърво.

Толкова просто – засади дърво!

С увеличaващите се темпове на изразходване на естествените ресурси на Земята и унищожаване на околната среда ще са нужни нашите обединени усилия за промяна.

Какво чакаш?! Започни да планираш, запознай се с необходимата информация и засади дърво!

Защо трябва да направим всичко това?

Аз съм самоук артист, който създава триизмерни картини използвайки малки парчета паднали кори от дървета и акрилни бои. Вдъхновявам се от разходките си в планините и горите, където събирам материалите за моите творби. Споделям тази инициатива чрез изкуство и споделяне на информация за полезността и функциите на дърветата и горите с идеята все повече хора да засадят дървeта. Това ще бъде мотото на поредица изложби на различни места в България.

Пътувайки до много места, навсякъде се сблъсквах с човешка намеса в дивата природа. Веднъж в българско село, станах свидетел как трима човека само с един трактор отсякоха около 30 стари борови дървета, които са живели повече от 70 години. Само за един ден!

В цяла България изсичането на гори продължава.

В тропиците, дъждовните гори се секат за да се засадят палмови плантации. Дори в северна Швеция(Лапландия), където горите покриват по-голямата част от територията, мините причиняват огромно опустошение, замърсяване и изчезване на животински видове.

Обезлесяването се случва на всеки континент.

Докато четете този текст ние бавно се самоубиваме, унищожавайки дърветата на нашата планета. Огледайте се наоколо и вижте реалността или отделете време за да изгледате филмите „Неудобната истина (2006)” и „Преди потопа” (2016).

Това е призив към всички нас: „Започни просто – засади дърво”

Цветомир-Илиев-изложба-в-The-Art-Foundation