Радиус: Изключено
Радиус: km
Set radius for geolocation
post-title „Зимни приказки“ на Петя Константинова в The Art Foundation

„Зимни приказки“ на Петя Константинова в The Art Foundation

„Зимни приказки“ на Петя Константинова в The Art Foundation

„Зимни приказки“ на Петя Константинова в The Art Foundation

The Art Foundation

представя

Петя Константинова

„Зимни приказки“

самостоятелна изложба

15 – 30 ноември 2017

Откриване: 15 ноември (19.30 ч), The Art Foundation, улица „Дякон Игнатий“ 19

Зимни приказки“ е заглавието на най-новата изложба на Петя Константинова, която ще бъде открита на 15 ноeмври ( сряда) в галерия The Art Foundation. Разпознаваме изкуството на Петя по безбройните котешки лапи и муцуни, които надничат от нейните творения, но предстоящата изложба обещава да излезе от котешките стъпки и да ни въведе магията на приказките, които ни разкриват света наоколо по необичаен и вълшебен начин.

Танцуващи под луната ангели, летящи хора, нощни мечтатели във високи треви, снежни покриви, димящи чайници, аромат на диви билки и горски гъби и дори душата на едно коледно прасе се разхождат из картините, които са включени в ноемврийската изложба на Петя. Разбира се – любимите оранжеви котаци неизменно надничат зад някое прозорче или се протягат по напечените керемиди, но този път акцентът сякаш не е в котешките лапи… Зимата е сезонът на приказките –  “Онзи междинен период, предвкусващ дългите вечери, който носи в себе си морските спомени на последното лято… мекото усещане за есен… аромата на зима… печена тиква, топли мисли, уютен дом, мъркаща котка, мечтатели върху покрива, влюбени думи, глътка меланхолия, чаша вино, малини, шипки, шума, шумни улици и тихи сънища… първият сняг зад прозорчето….забравени места…. любими имена… малки случки с обикновени хора… големи планове в кратички думи… зима… чай… сън… път… тук… там… дом…” казва самата Петя и обещава да ни покаже и творби, които досега никога не са били показвани пред публика.
Творенията си Петя рисува по необичаен начин, като използва основно цветни химикали, тушове и тънкописци.

Изложбата стартира на 15 ноември (19.30 ч), The Art Foundation, улица „Дякон Игнатий“ 19 и ще остане там до 30 ноември, след което се връща обратно в Прага, където Петя живее и твори през последните години.

Относно sofia-art-galleries

„Sofia Art Galleries“ стартира в началото на месец март 2015 година.Той е създаден с некомерсиална цел, на доброволни начала и е резултат на доброто сътрудничество между софийските галерии.