Радиус: Изключено
Радиус: km
Set radius for geolocation
post-title „Минало. Настояще. Бъдеще“ II – галерия АРТЕ и „София Хартиен Арт Фест“ 2018

„Минало. Настояще. Бъдеще“ II – галерия АРТЕ и „София Хартиен Арт Фест“ 2018

„Минало. Настояще. Бъдеще“ II – галерия АРТЕ и „София Хартиен Арт Фест“ 2018

„Минало. Настояще. Бъдеще“ II – галерия АРТЕ и „София Хартиен Арт Фест“ 2018

СОФИЯ ХАРТИЕН АРТ ФЕСТ 2018

МИНАЛО.НАСТОЯЩЕ.БЪДЕЩЕ II

 Галерия AРTE

17 април 5 май 2018

паралелно с НДКМИНАЛО.НАСТОЯЩЕ.БЪДЕЩЕ I

Втора експозиция от програмата

За втори пореден път СОФИЯ ХАРТИЕН АРТ ФЕСТ представя своя експозиция съвместно с Галерия АРТЕ в най-важния период за Българското председателство на Съвета на ЕС. Проектът „МИНАЛО. НАСТОЯЩЕ. БЪДЕЩЕ” I e голямоформатна експозиция в НДК, където българските автори представят свои достижения. В галерия АРТЕ същите автори ще представят свои камерни произведения в сфери, с които са известни не само в България. Идеята за представяне на авторите в два полюсни за тях формата ще покаже значително по-широк спектър на пресъздаване на произведенията, различни визуален език и идеи, както техники и материали.

Тази година представянето на български артисти е един от основните приоритети на София Хартиен Арт Фест и затова акцентирането върху големия обхват на изява в съвременното българско изкуство е добре поднесено от разнообразното авторско кредо на участниците.

Експозицията допълва и развива темата за духовност и екология, но личният прочит на всеки от авторите създава тази мозайка от произведения, изградени в един общ формат 50х50 см. Изложбата създава усещане за кинолента, проектираща пред зрителя сънища, мечти, инвенции, но и сериозни послания към обществото.

Тодор Тодоров и Снежана Симеонова показват скулптури, емблематични за тяхното творчество, подчертаващи стиловото разнообразие от живопис, графика и хартиено изкуство. В компания с тях се представят Валентин Балев, Даниела Тодорова, Лаура Димитрова, Анна Бояджиева, Маня Вапцарова, Розина Макавеева и Адрияна Бояджиева.

Редом е и групата от изгряващи и млади творци Станислава Анчова и Калоян Георгиев, които ще покажат скулптури от метал и керамика в унисон с дискретната стилистика на фотографията на Мария Ангелова и калиграфията на Елизавета Ангелова и Дана Тилева .

Една мозайка от имена, изтъкаваща сбита форма на тенденции в съвременното българско изкуство. Всеки автор запазва своята уникална идентичност и същевременно партнира на останалите автори. Обединена Европа е нашето голямо семейство, в което тази експозиция заема своето достойно място като бутиков проект с личен прочит.

В тазгодишната програма на СХАФ 2018 откриването на изложбата е след представянето на фестивала в Градската Библиотека в Хелзинки, Финландия. Пътуващите формати се редуват с изложбите в София, като подчертават приноса на България за европейския културен живот.

Галерия Арте- Хартиен Арт Фест 2018

Относно sofia-art-galleries

„Sofia Art Galleries“ стартира в началото на месец март 2015 година.Той е създаден с некомерсиална цел, на доброволни начала и е резултат на доброто сътрудничество между софийските галерии.