Радиус: Изключено
Радиус: km
Set radius for geolocation
post-title “Еднаквост и различност в симбиоза: Изложба на съвременно изкуство, Китай и държавите от ЦИЕ”

“Еднаквост и различност в симбиоза: Изложба на съвременно изкуство, Китай и държавите от ЦИЕ”

“Еднаквост и различност в симбиоза: Изложба на съвременно изкуство, Китай и държавите от ЦИЕ”

“Еднаквост и различност в симбиоза: Изложба на съвременно изкуство, Китай и държавите от ЦИЕ”

Китайски Културен Център, София

Еднаквост и различност в симбиоза

Китай и държавите от Централна и Източна Европа

Изложба на съвременно изкуство

2 юли– 5 август 2018

Откриване: 2 юли, 2018 г., 19:00 – ул. „Г.С.Раковски“ 77, София

 

Изложбата “Еднаквост и различност в симбиоза: Изложба на съвременно изкуство, Китай и държавите от ЦИЕ” включва художествени произведения на творци от Китай и държавите от Централна и Източна Европа.

Изложбата, куратор на която е Джин Джънчън, преди всичко има за цел да отрази многоликостта на изкуството, както и равноправието в него, изразено в идеята, че никой не представя по-популярна тенденция, никой не доминира, няма йерархични или други различия. Така както в рамката за сътрудничество “16+1” няма големи и малки държави, няма големи и малки народи. Намерението е да се представят различни като форма творби-маслена живопис, произведения с туш, графики, акварели, рисунки с молив, фотографии, дигитални изображения, керамика, инсталации, скулптури, мултимедия и други, на творци от различни възрасти.

До 5 август, 2018 г., любителите на изкуството ще могат да видят над 100 картини от 27 творци от Китай и държавите от Централна и Източна Европа. Творците са сред най-влиятелните представители на изкуството в държавите, които представят, а произведенията им са представителни за тяхното творчество.

Участващи художници: Бай Мин (Китай), Божидар Бончев (България), Шимон Брейоха (Чешка република), Адриан Буба (Румъния), Милош Джорджевич (Сърбия), Николета Иванова (България), Стефан Иванов (България), Павол Крал (Словакия), Лин Хайджон (Китай), Александра Лопатич (Босна и Херцеговина), Андро Мартинович (Черна гора), Зоран Мише (България), Еугениус Налевайка (Литва), Антон Октавиан (Румъния), Ищван Орос (Унгария), Елена Панайтова (България), Ангелина Каменова Павлова (България), Рети Сакс (Естония), Сан Хуо-яо (Китай), Яцек Срока (Полша), Камен Старчев (България), Киро Урдин (Македония), Шпела Волчич (Словения), Давор Вранкич (Хърватия), Дзън Лайдъ (Китай), Ергис Жабяку (Албания), Неле Зирните (Латвия).

Успоредно с художествената изложба Китайският културен център в София ще представи и изложба на продуктите на културната индустрия и по-точно тези, свързани с творчеството на художниците. Намерението на тази изложба е насърчаването на комуникацията и възможностите за сътрудничество между фирмите, участници в изложбата, и представителите на бизнеса от българска страна.

 

 

Относно sofia-art-galleries

„Sofia Art Galleries“ стартира в началото на месец март 2015 година.Той е създаден с некомерсиална цел, на доброволни начала и е резултат на доброто сътрудничество между софийските галерии.