Радиус: Изключено
Радиус: km
Set radius for geolocation
post-title GIVING ME VOICE – фотопортрети на незрящи хора в Галерия ЕТЮД

GIVING ME VOICE – фотопортрети на незрящи хора в Галерия ЕТЮД

GIVING ME VOICE – фотопортрети на незрящи хора в Галерия ЕТЮД

GIVING ME VOICE – фотопортрети на незрящи хора в Галерия ЕТЮД

Галерия ЕТЮД

представя

GIVING ME VOICE

Изложба фотопортрети на незрящи хора

на корейския фотограф Чанг Ки-хун

01 – 14 септември 2018

Откриване: 01 септември, събота, 18:00 часа – ул. Цанко Церковски 34 /площад Журналист/, София

 

Галерия „ЕТЮД“ има удоволствието да ви представи изложбата “GIVING ME VOICE”, част от едноименния проект с некомерсиална цел, над който корейският фотограф Чанг Ки-хун работи в продължение на няколко години. Той вече представи този проект на няколко различни места в Южна Корея, а за първа спирка в Европа, избра София.

Същността на проекта е да покаже незрящите хора като равноправни членове на нашето общество. „Ние не сме различни.“ – Това е посланието, което те оставят, показвайки своите работни униформи и дрехи. Всяка заснета от него снимка е портрет, който показва професиите, хобитата и талантите на моделите.

Проектът се състои от фотоизложба, която включва хора с различни професии и хора на изкуството, а после и концерт, където тези хора показват талантите си. През месец февруари, Чанг Ки-хун завърши работата си в Корея с фотоизложба и концерт, а през март месец имаше честта да бъде избран за национална програма за културен обмен от Joint Korea Culture and Arts Institute.

Чанг Кихун има за основна цел да надигне гласа си и в други държави чрез този проект. Така се роди идеята за глобален проект, чието начало е в Европа, по-специално – България. След европейския проект, той планира да работи в различни държави на различните континенти. Една основна идея, която се върти в главата му е да организира национално турне в Корея след като приключи европейският проект.

Повече за проекта

Фотопроектът “Giving me Voice” беше успешно осъществен в Южна Корея, където над 30 души с нарушено зрение застанаха пред обектива на Джанг Ги-хун. Фотографиите са портрет на всеки участник, облечен в дрехи и с атрибути, които показват неговата професия или хоби – музикант, танцьор, преподавател, ТВ водещ, кинорежисьор, спортист, и т.н. Проектът беше представен в различни изложбени пространства в Южна Корея, включително в изложбената зала на Joint Korea Culture and Arts Institute for the Disabled. Успоредно с изложбата, беше организиран и концерт с участието на някои от участниците в снимките.

Проектът в България

Тук проектът ще бъде представен отново на два етапа: първият етап е изложба в столичната галерия “ЕТЮД”, която официално ще бъде открита на 1-ви септември в 18:00 ч. и ще продължи до 14-ти септември. Вторият етап е концерт в Културен дом “Красно село” на 23-ти септември и изложба в културния дом в деня на концерта.

 

Относно sofia-art-galleries

„Sofia Art Galleries“ стартира в началото на месец март 2015 година.Той е създаден с некомерсиална цел, на доброволни начала и е резултат на доброто сътрудничество между софийските галерии.