Радиус: Изключено
Радиус: km
Set radius for geolocation
post-title WINTERTIME 2019 – обща зимна експозиция в галерия „Париж“

WINTERTIME 2019 – обща зимна експозиция в галерия „Париж“

WINTERTIME 2019 – обща зимна експозиция в галерия „Париж“

WINTERTIME 2019 – обща зимна експозиция в галерия „Париж“

ГАЛЕРИЯ ПАРИЖ

представя

WINTERTIME 2019

ОБЩА ИЗЛОЖБА ЖИВОПИС

10 януари – 25 март 2019

(Официално откриване не се предвижда)

 

От 10 януари в галерия „Париж“ започва традиционната обща зимна експозиция, която включва всички автори, с които е работено активно през годината.

Ще бъдат показани 50 творби на участниците – Иван Стратиев, Мария и Валери Върбанови, Марина Богданова, Юлия Станкова, Станислав Вардев, Руслан Котев, Севда Потурлян, Димитър Каратонев, Ивелина Иванова, Димитър Вецин, Анета Яламова, Росен Рашев – Рошпака, Петър Димов, Владимир Шунев, Росен Кръстев, Кирил Митовски, Елисавета и Николай Ангелови, Анна Димова, Петър Бояджиев и Даниела Зекина.

По традиция в големите си общи експозиции галерия „Париж“ винаги представя и по няколко нови автора. Тази година това са младия и талантлив Богдан Върбанов заедно с по – утвърдения живописец Петко Антонов. Специално е и участието на българския художник живеещ в Швейцария Искрен Семков.

Застъпени са всички характерни за профила на галерията стилове – реализъм, хиперреализъм, сюрреализъм, наивизъм и библейска живопис, както и по – абстрактно изкуство.

За разлика от много други зимни експозиции, тук темата за зимата почти не е застъпена, а повечето произведения са с топли и жизнеутвърждаващи цветове, има изключителна колекция на майсторски натюрморти, нетрадиционни пейзажи и много усмихнат наивизъм.

Wintertime е динамична изложба, в нея непрекъснато ще се добавят и нови произведения, а самата експозиция ще продължи до самия край на зимата.

Всички петдесет творби могат да се видят онлайн в сайта на галерията, но най–добре изкуство се разглежда на живо!

Очакваме Ви!

 

 

Относно sofia-art-galleries

„Sofia Art Galleries“ стартира в началото на месец март 2015 година.Той е създаден с некомерсиална цел, на доброволни начала и е резултат на доброто сътрудничество между софийските галерии.