Радиус: Изключено
Радиус: km
Set radius for geolocation
post-title “It’s Okay” – Мирослав Живков – Джингиби в Галерия КО-ОП

“It’s Okay” – Мирослав Живков – Джингиби в Галерия КО-ОП

“It’s Okay” – Мирослав Живков – Джингиби в Галерия КО-ОП

“It’s Okay” – Мирослав Живков – Джингиби в Галерия КО-ОП

Галерия  КО-ОП

представя

Мирослав Живков – Джингиби

“It’s Okay”

самостоятелна изложба

7 – 16 октомври 2019

Арт пространство и коуъркинг „КО-ОП“ – ул. „Янко Сакъзов“ 17, София

 

Експериментални, абстрактни форми, ярки, неонови цветове ще обгърнат пространството за изкуство и събития „КО-ОП“ от 7 до 16 октомври като част от изложбата на Мирослав Живков – Джингиби. Носеща заглавието “It’s Okay”, тя представлява един своеобразен експеримент – игра без условности и предварително предначертани параметри. Посетителите ще имат възможност да се докоснат до уникални моноотпечатъци без възможност за повторно репродуциране, което прави всяка отделна творба единствена.

Процесът на работа за Миро – Джингиби е игра, в която е абсолютно свободен и единствен носи отговорността да спре в точния момент. Момент, който понякога отнема само един удар, преди да се прекрати играта с равната повърхност. В други случаи тя увлича и поглъща в своите винаги различни, цветни лабиринти и не освобождава, докато не се сподели достатъчно време, наслоявания и десетки сита, преди да се увери, че няма какво повече да добави и да си каже с облекчение: „It’s OK“.

Работата на автора по всяка отделна творба, съставяща изложбата, го е научила да експериментира, без да се страхува, знаейки, че и тогава всичко ще бъде наред. Мирослав пренебрегва анатомията на играта и избира да не работи в тираж, а да създава моно произведения без възможност за повторно репродуциране. В основата на творческия процес е заложен експериментът – от изследването на възможностите на техниката до пълното сливане със самия процес.

Водещото желание на автора е творбите му да влияят на сетивата, да въздействат и заявяват своето присъствие мигновено и категорично. Ярките, на места неонови чисти цветове, повишават чувствителността на зрителя, отправят погледа му едновременно към далечината и към собствените му преживявания. В творбите му отсъстват конкретни теми, образи или събития. Те са подчертано експериментални, включващи работа с празни и покрити с абстрактни форми сита, които авторът създава интуитивно и смело. Работи едновременно върху няколко творби, което удължава продължителността на играта, в която проектира своята абсолютна реалност.

Миро – Джингиби работи в сферата на калиграфията, буквите, абстрактната рисунка и фотографията. Рисува главно монохромно, като постоянно експериментира с различни медии и инструменти и графични техники – ситопечат, цианотипия, висок печат, различни техники за монотипии. Смесва и колажира калиграфията с абстрактни форми, с които създава преплетени композиции, в които зрителят може да се загуби сетивно.

В момента работи по формиране на Арт резиденция NoPoint Atelier в село Баланите, Габровско, където да се осъществява обмен между артисти и да се създаде алтернативно място за творене и споделяне на изкуство.

Почитателите на съвременното изкуство ще имат възможност да видят и сита, използвани за създаването на изложбата, както и да подкрепят развитието на Арт резиденцията, като закупят уникални монопринтове или мърчандайз, произведен лично от автора.

 

Относно sofia-art-galleries

„Sofia Art Galleries“ стартира в началото на месец март 2015 година.Той е създаден с некомерсиална цел, на доброволни начала и е резултат на доброто сътрудничество между софийските галерии.