Отворена покана от Галерия “ГАЛЕРИЯ”

Отворена покана от Галерия “ГАЛЕРИЯ”

Отворена покана

Галерия „Галерия“ отправя покана за предложения за самостоятелни или групови изложби, които да се състоят през втората половина на 2020 г. oнлайн на уебсайта на галерията www.gallerygallery.space. Изложбите ще са част от допълнителна кризисна програма, която допълва програмата на галерията и ще се случи единствено онлайн.

Поканата няма специфично заглавие или тема, но предпочитаме работи, които отразяват критично настоящата ситуация, включените медии или технологии. Търсим работи измислени и създадени специално за уеб пространство. Проекти, които показват галерия от снимки на живопис, скулптура, документации на пърформанси и други работи, предназначени да бъдат разглеждани в реално физическо пространство няма да бъдат част от селекцията.

Кой може да кандидатства?

Тази покана е насочена към:

Художници, които живеят и работят в България независимо от своята националност.
Каним и всички художници, които са кандидатствали, или са имали намерение да кандидатстват по столична програма „Солидарност в културата“ – независимо дали са получили подкрепа.

Селектираните проекти ще бъдат презентирани на сайта ни и популяризирани чрез нашите социални мрежи и мейлинг листа. Ако сайтовете са статични може да предложим безплатен хостинг и субдомейн на gallerygallery.space. Техническите детайли ще обсъдим с всеки автор допълнително.

Ако сте млад дебютиращ автор, ви съветваме да изчакате следващата отворена покана, която ще публикуваме съвсем скоро и ще е насочена специално за вас.

Какви документи ни трябват?

Нямаме формуляри или отчети за попълване. Искаме само да ни изпратите един имейл със следните прикачени файлове:

Описание на проекта – между 900 и 1800 знака
Кратка биография с линк към вашия уебсайт или портфолио
Скрийншотове или визуален материал за вашето предложение
Ако искате да ни изпратите видеа, софтуер или код, моля изпратете линк към тях.

Срокове

Изпращайте вашите предложения на [email protected] през месец май и юни. Получените предложения ще бъдат разглеждани своевременно. Очаквайте обратна връзка до десет дена след получаване на вашето предложение.

Какво представлява галерия „Галерия“
Галерия „Галерия“ е проект на художниците и куратори Албена Баева и Рене Беекман. Това е първата по рода си галерия в България с изцяло дигитален фокус.

Галерията няма физическо пространство. Изложбите са достъпни само от мобилните устройства на зрителите, които се свързват с локалната WiFi (безжична) мрежа на галерията. Рутерът, който създава тази мрежа се намира в ателието на студио „Реактив“, чиито създатели са Албена и Рене.

Поради необичайната ситуация, свързана с Covid-19 пандемията до края на годината всички изложби на галерия „Галерия“ ще са достъпни и онлайн на сайта на галерията. Смятаме, че по този начин ще подкрепим по-добре работата на художниците, като осигурим достъп до нея до много по-голяма международна публика.