Радиус: Изключено
Радиус: km
Set radius for geolocation
post-title ФЛУКС3 – изложба на ЕСЛИЦА ПОПОВА в галерията на СБХ

ФЛУКС3 – изложба на ЕСЛИЦА ПОПОВА в галерията на СБХ

ФЛУКС3 – изложба на ЕСЛИЦА ПОПОВА в галерията на СБХ

ФЛУКС3 – изложба на ЕСЛИЦА ПОПОВА в галерията на СБХ

СЪЮЗ НА БЪЛГАРСКИТЕ ХУДОЖНИЦИ

представя

ЕСЛИЦА ПОПОВА

ФЛУКС3

самостоятелна изложба

Посветена на Матей Миткалото

1 – 15 септември 2020

Галерия на СБХ – „Шипка“ 6, зала I C

 

Еслица Попова е родена през 1965 в Русе. Завършва живопис в Националната художествена академия в София, после живее на Карибския остров Сен Мартен.

Работи с различни жанрове и езици. Сега живее в село Нисово, каньона на река Русенски Лом. Рисува с моливи, масла и пастели, шие, реже хартии и прави скици на анимация.

Ето и представянето на изложбата от самата авторка:

„Изложбата „Флукс3“ е работа на застинала в Нисово мигрантка. Тя е резултат от ходенето ми в различни посоки по глобуса, минаването по мостове и пътища и сблъскването с огради. Портретите в изложбата са на хора, срещнати по пътя, видеата са размисли и спомени = фундамента на пътуването. Някои работи произлизат от срещи в литературата, други – от моята реалност. Технически изложбата се състои от рисунки, обекти и видео.

Работата „Ограда“ е следствие на разходката ми с колело край змейоподобната инсталация за здраво пазене на южната граница на Европа. Широтата на хълмистия пейзаж балансира размаха на нашата глупост. Човешкото произведение „ограда“ е дълго, лъскаво и не е част от пейзажа. То е поредно доказателство за безпомощност. Тази ограда никого не спира, само къса кадифените бляскави крилца на случайно минаващи непредпазливи пеперуди.

Всички работи в изложбата са обединени от мисълта за отвън и отвътре, наше и чуждо. Задават въпроса ЗАЩО.

Изложбата се осъществява с подкрепата на галерия „Аросита“, „Арена Медиа“ и майка ми Таня Попова, авторка на спиралите.

Еслица Попова, май 2016 – септември 2020, южната периферия на EU

 

 

 

Относно sofia-art-galleries

„Sofia Art Galleries“ стартира в началото на месец март 2015 година.Той е създаден с некомерсиална цел, на доброволни начала и е резултат на доброто сътрудничество между софийските галерии.