Галерия „Артур” отваря врати на 20 ноември 2009 г. в София, на площад „Журналист”, ул. Цанко Церковски” № 36 в партерния етаж на стара реставрирана къща.
Галерията е създадена с намерение за разширяване на дейността на компания БИАС-М / Бюро за инженерни и архитектурни структури – Манев/ в областта на изкуството.
Основната ориентация на „Артур” е в представяне на съвременно българско изкуство, както от творци с добре познати имена и доказано място в културния ни живот, така и на млади автори ,търсещи възможност за изява и популяризиране на таланта си.
Дългосрочната цел на галерията е за постепенното й превръщане в малък арт-център, като трайно и уютно средище за различни артистични изяви – литературни четения, камерни музикални и актьорски проекти.
Основен акцент остава представянето в изложбените й салони на художници от различни поколения и различни сфери на изящните и приложни изкуства.
Желанието на създателите на галерията е обединяваща идея на творците да бъде представяне и популяризиране на стойностно съвременно изкуство.

Публикации за изложби и събития в галерия АРТУР вижте тук.

 

Адрес

Адрес:

ул. Цанко Церковски 36, София

Телефон:
Връзка с галерията

Работно време

Понеделник

11-14 / 16-19 ч

Вторник

11-14 / 16-19 ч

Сряда

11-14 / 16-19 ч

Четвъртък

11-14 / 16-19 ч

Петък

11-14 / 16-19 ч

Събота

-

Неделя

-