Начало » BG :: Галерии и музеи » Галерии » Галерия ЛОРАНЪ


Address & Contact

Address

Галерия ЛОРАНЪ временно споделя общ адрес с Галерия КОНТРАСТ (ул. Цар Самуил 49)

Telephone

От създаването си през 2006 г. галерия “Лоранъ” заема водещи позиции в художествения живот на гр. София и страната. Десетките забележителни изложби превърнаха и двете арт пространства – старото на ул. “Генерал Паренсов” 31 и новото на ул. “Оборище” 16, в любими места за софийския културен елит. Фондът на галерията разполага с над 1000 оригинала от началото на ХХ век до наши дни, а сайтът www.galleryloran.com е най-големият електронен магазин за изкуство в България, достъпен 24 часа онлайн. Представени са както произведения на известни художници с инвестиционна стойност, като Иван Мърквичка, Ярослав Вешин, Владимир Димитров – Майстора, Бенчо Обрешков, Никола Танев, Златю Бояджиев, Димитър Казаков – Нерон, Генко Генков, така и картини на незаслужено забравените стойностни автори, като Васил Евтимов, Маргарита Милиждийска, Петко Задгорски Кирил Станчев, Николай Ников – Ничето и много други. Голямо е разнообразието и от представители на съвременното изкуство, като Николай Майсторов, Светлин Русев, Греди Асса, Енчо Пиронков и много други.

В екипа на галерията работят експерти по опазване на културното наследство, изкуствоведи, юристи в сферата на авторското право и сродните му права, специалисти по консервация и реставрация на движими културни ценности, както и изтъкнати художници, и доказани оценители с дългогодишен опит на пазара.

Активните позиции в художествения живот и пазара на изкуството наложиха “Лоранъ” като запазената марка на автентичното и оригинално българско изкуство. Само за няколко години приятели на галерията събраха и систематизираха забележителни музейни колекции. Ценителите на изкуството, които нямат нужда от излишна показност припознаха конфиденциалната, спокойна и сигурна среда на “Оборище” 16 за свое любимо пространство.

Пазим традициите и се гордеем с името на патрона ни Цанко Лавренов, който през младежките си години се е подписвал с псевдонима “Лоранъ”. С налагането и развиването на дейността на галерията имаме амбицията да дадем своя принос в оформянето на българската културна проекция в границите на Нова Европа.


Снимки на галерията :: Gallery photosОще галерии :: More galleries