Вечна красота- изложба в „Арт алея“

Откриване: 12 февруари / 18:00 ч.
Продължителност: 12 – 28 февруари, 2015
Адрес:

Галерия Арт Алея, ул. Гладстон 51 А, София
Работно време: Вторник – неделя 10:30 – 20:00 ч.; Събота 11:00 – 19:00 ч.

 

Изразът „Вечна красота“ може да съдържа различни значения и да има различни аспекти. Красиви могат да бъдат много неща. Но кое е това, за което се твърди, че е най-висше, за да бъде наречено „вечно“? Съществува ли „вечна красота“?
Този конкретен проект изследва няколко различни аспекта на красотата и във всеки тя може да бъде наречена „вечна“.
Един от тях се занимава с промените на красотата. Започва с детската рисунка на малка принцеса, преминава през разхубавяването на тийнейджърката, преодоляваща естественото, до жената, която опитвайки се да запечати младостта си, превръща това в цел и дори маниакален начин на мислене.
Друг аспект на красотата са спомените и идеалът от най-ранна възраст за майката, когато тя е най-хубавата жена на света, и този образ остава запечатан в паметта.
Следва темата за ценностите на комуникацията. Откриваме я в отношението и начина на изразяване, в думите и жестовете, в езика на тялото, адресирани по мил и поетичен начин, които ни връщат във времето, когато етикетът и връзките между хората от днешна гледна точка са достойни за уважение и респект. И накрая, но не на последно място остава приказката за „огледалото на стената…“, което показва „понякога много погрешно“, но все пак реалността.
В заключение „вечна красота“ може да бъде всичко, което носи радост и поражда впечатление и уважение.

Пенка Минчева

Вашият коментар