Радиус: Изключено
Радиус: km
Set radius for geolocation
post-title Румен Малчев и Тодор Ялъмов с изложба в галерия Арте

Румен Малчев и Тодор Ялъмов с изложба в галерия Арте

Румен Малчев и Тодор Ялъмов с изложба в галерия Арте

Румен Малчев и Тодор Ялъмов с изложба в галерия Арте

Галерия Арте представя за седми пореден път живописните платна на Румен Малчев. Картини изпълнени с чудновати герои, позабравени типажи, вълшебни сюжети, оригинален рисунък и топли багри. Добре дошли в необичайния свят на този самобитен творец, дълбоко свързан с българските корени и традиции. Този свят е колкото личен за художника, толкова познат и близък за зрителя – уютен и благ, душевен щит от агресията и безпокойството на днешния ден, едно прекрасно бягство назад във времето.

Този път експозицията е съпътстваща от няколко пластики на Тодор Ялъмов – негов учител, един от първите, които са почувствали таланта на Румен Малчев. В тази изложба от дистанцията на времето, вече доказан художник Румен категорично заявява: „Когато ученикът застане до своя учител, той носи неговите белези“. Уверете се сами….

Галерия „АРТЕ“ – ул. Г.С. Раковски 183 А, София

 

Картина на Румен Малчев

Румен Малчев – Крадци на шедьоври

 

Относно sofia-art-galleries

„Sofia Art Galleries“ стартира в началото на месец март 2015 година.Той е създаден с некомерсиална цел, на доброволни начала и е резултат на доброто сътрудничество между софийските галерии.