Радиус: Изключено
Радиус: km
Set radius for geolocation
post-title “ЛЕТНИ АКЦЕНТИ“ – обща експозиция в галерия НЮАНС

“ЛЕТНИ АКЦЕНТИ“ – обща експозиция в галерия НЮАНС

“ЛЕТНИ АКЦЕНТИ“ – обща експозиция в галерия НЮАНС

“ЛЕТНИ АКЦЕНТИ“ – обща експозиция в галерия НЮАНС

ЛЕТНИ АКЦЕНТИ“
обща експозиция на български художници от 20ти и 21ви век

живопис, графика, рисунки и скулптура

Галерия „Нюанс”, ул. „Денкоглу” 42

3 юли – 1 септември 2015 г.


През месеците юли и август столичната галерия „Нюанс“ ще покаже творби на над 20 автора в обща експозиция „Летни акценти“. Изложбата се провежда за втора поредна година, като идеята на екипа на галерията е тя да стане традиционна.
Експозицията представя произведенията на едни от най-известните български художници в широкия период от време между 20-30-те година на XXвек до днес. Жителите и гостите на гр. София ще могат да се насладят на творби, както на стари майстори от различни поколения като Бенчо Обрешков, Дечко Узунов, Никола Танев, Васил Стоилов, Димитър Казаков – Нерон, Кирил Матев, Атанас Михов, Георги Баев, Иван Георгиев – Рембранда, Любомир Далчев и други, така и на утвърдени представители на съвременното ни изкуство като Крум Дамянов, Валентин Срачев, Светлин Русев, Димитър Труканов и Рошпака.

Наред с преобладаващите живописни платна са включени графични отпечатъци, рисунки и скулптура. Различни по натюрел, пипане и настроение творбите отразяват многообразните нюанси от живота, потопени в разноцветни багри, стилове, сюжети и техники. Те носят заряд на естетическите и художествени ценности на времето, в което са създадени, както и съпътстващите ги промени. В галерията могат да се видят произведения, които изненадват и представят в нов аспект богатия художествен талант на техните автори.
Показаните произведения, ­освен истинско естетическо предизвикателство са и една добра инвестиция. Остава ни надеждата, че голямата магия на истинското изкуства винаги ще има своите ценители.

Теодора Петева

Относно sofia-art-galleries

„Sofia Art Galleries“ стартира в началото на месец март 2015 година.Той е създаден с некомерсиална цел, на доброволни начала и е резултат на доброто сътрудничество между софийските галерии.