Радиус: Изключено
Радиус: km
Set radius for geolocation
post-title „Пътят“ – Даниел Динев в галерия ЛИК

„Пътят“ – Даниел Динев в галерия ЛИК

„Пътят“ – Даниел Динев в галерия ЛИК

„Пътят“ – Даниел Динев в галерия ЛИК

Галерия „ЛИК“

представя

ДАНИЕЛ ДИНЕВ

ПЪТЯТ“

Самостоятелна изложба живопис

масло, смесена техника

откриване на 02. 09. /сряда/ от 18.30ч.

Художникът Даниел Динев открива своя самостоятелна юбилейна изложба в галерия „Лик” в столицата на 2 септември от 18.30 часа.

С тази изява на художника, галерията отваря новия си сезон. През последните две години Даниел Динев разкрива завиден творчески потенциал. След повече от двадесет години прекъсване на изявите си пред публика, авторът се завърна към тях миналата година, за да покаже своите търсения, открития, експерименти.

На настоящата си изложба със заглавие „Пътят”, седма по ред, посветена на 50 годишния му юбилей, художникът прави творческа ретроспекция. Тя проследява неговия път в изкуството и включва картини от всичките му периоди, като дава представа за промените в стила и различните материали и техники, които използва – маслени бои, смесена техника, дигитална, пастел. На изложбата той представя и непоказвани творби, създадени във времето между предишната и настоящата изложба – период, много активен, наситен с усъвършенстване на техническите умения и интензивна работа в композиционна и колоритна посока.

В картините на Даниел Динев – фигурални и абстрактни композиции, доста различни в стилово отношение, има много динамика, търсене на съвършенството на формата, прецизност в изграждане на обемите и отделните елементи и ярко колоритно чувство. В творбите му има и елементи от сюрреализма. С тънка чувствителност и ярко въображение, подобно на художниците сюрреалисти, Даниел Динев пресъздава в творбите си образите от своите сънища – негова детска мечта. Живописните му платна са в частни колекции както у нас, така и в много страни по света – Холандия, Великобритания, Германия, Кипър, Япония и други.

Дочка Кисьова-Гогова, изкуствовед

д-р по изкуствознание и изобразителни изкуства

Галерия „ЛИК“ ул. „Лайош Кошут“37, тел:02/470-1234, gallery-lik.com

Относно sofia-art-galleries

„Sofia Art Galleries“ стартира в началото на месец март 2015 година.Той е създаден с некомерсиална цел, на доброволни начала и е резултат на доброто сътрудничество между софийските галерии.