Радиус: Изключено
Радиус: km
Set radius for geolocation
post-title „Образ и подобие“- 77 автопортрета от колекцията на Николай Неделчев

„Образ и подобие“- 77 автопортрета от колекцията на Николай Неделчев

„Образ и подобие“- 77 автопортрета от колекцията на Николай Неделчев

„Образ и подобие“- 77 автопортрета от колекцията на Николай Неделчев

НАЦИОНАЛНА ГАЛЕРИЯ
представя
ОБРАЗ И ПОДОБИЕ
77 АВТОПОРТРЕТА
ОТ КОЛЕКЦИЯТА НА НИКОЛАЙ НЕДЕЛЧЕВ

14 август – 4 октомври 2015 г.

Откриване: 13 август, четвъртък, 18.00 часа

Пл. „Княз Александър І“ № 1 – Двореца

Изложбата включва 77 автопортрета от съвременни български художници, собственост на колекционера и меценат Николай Неделчев.

Експозицията е резултат от едногодишна работа с автори, поканени от колекционера и неговия консултант Надя Тимова да представят концепция за художествено претворяване на собствения си образ.

Желанието на колекционера е да притежава творби на български художници, които въплъщават възможно най-всеобхватно облика на съвременното българско изкуство – произведения, които са способни да дадат представа за себеоценката и креативността на своите автори.

Колекцията е стартирана като експериментален проект от самия Николай Неделчев вследствие на откупката на няколко автопортрета от изявени български художници. Автопортретът се превръща във фокус на неговия интерес и колекционерска страст заради откровеността, психологическата дълбочина и възможността за творческо превъплъщение на художниците. За изложбата са селектирани 77 утвърдени и съвсем млади автори, изявяващи се в областта на живописта, скулптурата и новите медии, сред които Светлин Русев, Емил Попов, Вежди Рашидов, Сашо Стоицов, Снежана Симеонова, Станислав Памукчиев, Греди Асса, Алла Георгиева, Димитър Яранов, Ива Яранова, Иван Кюранов, Иван Костолов, Любен Петров, Деян Янев, Зоран Георгиев, Калия Калъчева, Нора Ампова и много други.

 

Относно sofia-art-galleries

„Sofia Art Galleries“ стартира в началото на месец март 2015 година.Той е създаден с некомерсиална цел, на доброволни начала и е резултат на доброто сътрудничество между софийските галерии.