„Просто Коледа“ – празнична изложба в галерия ПАРИЖ

„Просто Коледа“ – празнична изложба в галерия ПАРИЖ

Галерия „ПАРИЖ“

представя

ПРОСТО КОЛЕДА“

обща експозиция – живопис и графика

12.12.2015 – 31.01.2016

На 12. декември 2015 столичната галерия „Париж“ открива своята традиционна зимна изложба, този път под заглавието „Просто Коледа“.

Участват всички основни автори на галерията.

Творящите в полето на наивизма – Росен Рашев- Рошпак, Димитър Вецин, Петър Димов, Василевса, Севда Потурлян и Анета Яламова, на хиперреализма, сюрреализма и магическия реализъм – Бойко Колев, Андриан Бекяров, Мирослав Иванов, Кирил Митовски и Георги Йорданов, Росен Кръстев, графиците – Иван Нинов и Димитър Каратонев, както и художниците живеещи в чужбина – Руслан Котев, Цветомир Асенов, Петър Бояджиев, Даниела Зекина и литовката Ролана.

Вероятно интерес за почитателите на галерията ще представлява и „завръщането“ на Богомил Арсов, стиймпънк творбите на Димитър Минков, както и гостуващото участие на художниците Биляна Бъчварова, Клементина Манчева и Иван Стратиев.

Коледният дух на изложбата се подчертава както от топлата цветова гама на творбите, така и от темите с прелитащи ангели, свирещи музиканти, зимния сняг, старата църква и милите спомени от старите фотоапарати, книги и фотографии.

Откриването на изложбата е част от събитието „Съботен арт брънч“ в осемте галериите на ул.“Цар Самуил“, което ще продължи през целия ден от 11.00 до 18.00ч и ще има специална отстъпка 12 % на всички произведения на изкуството. Каним нашите и не само нашите клиенти, ценители и почитатели на българското изкуство на топла чаша чай или кафе, както и на традиционното червено вино.

Изложбата „Просто Коледа“ ще може да се разгледа и онлайн в сайта на галерията.