„Зимни акценти“ в галерия НЮАНС

„Зимни акценти“ в галерия НЮАНС

Галерия НЮАНС

ЗИМНИ АКЦЕНТИ
българско изкуство от 20ти и 21ви век

17 декември 2015 – 13 януари 2016

Галерия „Нюанс”, ул. „Иван Денкоглу” 42

В навечерието на един от най-светлите християнски празници -Рождество Христово и в началото на Новата Година, галерия Нюанс, за втора поредна година представя изложба „Зимни акценти“. В експозицията ще видите представителни извадки, както от класическото, така и от съвременното ни българско изкуство в лицето на автори от различни поколения. Наред с живописта на Никола Танев, Стоян Венев, Александър Мутафов, Марио Жеков, Атанас Михов, Александър Попиванов и Ангел Методиев, скулптурите на Кирил Матеев, Кунка Димитрова и други автори, акцент в тазгодишната зимна изложба е специалната колекция с тематика гръцка митология на бижутера Чавдар Чушев и авторските икони на Лили Владимирова и Емил Чушев.

Пъстрата палитра от теми, автори, жанрове, стилове и изобразителни похвати, представени в експозицията, създава един своеобразен диалог, както между отделните автори, така и между творбите и ценителите на изобразителното изкуство.
С тази изложба галерията се надява да удовлетвори естетическите предпочитания на всеки един от посетителите и той да съумее да открие своята „частица“ изкуство, което да му донесе празнично коледно настроение и надежда за успешна Нова Година !