Радиус: Изключено
Радиус: km
Set radius for geolocation
post-title Васко СЛАВКОВ – „ПЕЙЗАЖЪТ – NO COMMERCIAL VALUE“

Васко СЛАВКОВ – „ПЕЙЗАЖЪТ – NO COMMERCIAL VALUE“

Васко СЛАВКОВ – „ПЕЙЗАЖЪТ – NO COMMERCIAL VALUE“

Васко СЛАВКОВ – „ПЕЙЗАЖЪТ – NO COMMERCIAL VALUE“

Галерия АРОСИТА

представя

ВАСКО СЛАВКОВ

ПЕЙЗАЖЪТ – NO COMMERCIAL VALUE

живопис, рисунка върху стена, видео и обекти.

11 – 29 януари, 2016 г.

Откриване: 11 януари (понеделник) 2016, 18-20 часа

ПЕЙЗАЖЪТ обхваща видимите характеристики на земна територия, включително физическите елементи на земните образувания като планини, хълмове, реки, езера, морета, живите елементи, включително и човешката дейност, сгради, както и преходни явления като светлина и климатични условия. Съчетавайки физическите си характеристики и културните наслоявания от човешкото присъствие, често наслагвано с хилядолетия, пейзажите отразяват синтезиса между човек и жизнена среда, ключови за националната идентичност“. (според Уикипедия)

ПЕЙЗАЖЪТ в България е най-популярния жанр в живописта. Предимно се предлагат картини в малък формат и с ниски цени които обикновено са предначани за частни домове но често могат да се видят и в банкови и фирмени офиси.

Изложбата ПЕЙЗАЖЪТ – NO COMMERCIAL VALUE* на Васко Славков се състой от една картина с твърде голями размери. При настоящите условия на пазара на изкуство тази картина в този формат става НЕПРОДАВАЕМА и затова не е определена ТЪРГОВСКАТА Й СТОЙНОСТ. Дали има други стойности? Автора остава на публиката да прецени.

В изложбата присъстват рисунка върху стена, видео и обекти с които се търсят възможните гранични състояния на пейзажа като форма.

*NO COMMERCIAL VALUE – стока без търговска стойност.

 

За автора: Васко Славков е завършил Художествена Академия в София през 1994г, специалност стенопис при проф. Тома Върбанов. Има 20 самостоятелни и много групови изложби в България, Македония, Франция, Белгия, Мексико и други страни. Работи в областа на стенописа, живописта, рисунката, фотографията, инсталацията и обекта. Също така работи активно и в областа на графичния дизайн и реклама и е един от създателите на графичното студио The Eggs Studio (www. theeggs-studio.com)

Относно sofia-art-galleries

„Sofia Art Galleries“ стартира в началото на месец март 2015 година.Той е създаден с некомерсиална цел, на доброволни начала и е резултат на доброто сътрудничество между софийските галерии.