Радиус: Изключено
Радиус: km
Set radius for geolocation
post-title „На Венеция с обич“ – живопис и рисунки в галерия НАТАЛИ

„На Венеция с обич“ – живопис и рисунки в галерия НАТАЛИ

„На Венеция с обич“ – живопис и рисунки в галерия НАТАЛИ

„На Венеция с обич“ – живопис и рисунки в галерия НАТАЛИ

Галерия НАТАЛИ

представя

„На Венеция с обич“

живопис и рисунки, обща експозиция

25.02.2016 – 10.03.2016

Откриване: 25.02.2016 (четв) 18:00 ч – Галерия НАТАЛИ- ул. „Гурко“ 38

 

„Отвесната дантела на венецианските фасади е най-прекрасната линия, която времето, наричано още вода, е оставило където и да било по земната твърд.“

                                               Йосиф Бродски в есето си „Кеят на неизцелимите“

Изрази като „лабиринтът от улички” и „да се потопиш в града” са измислени най-вероятно във Венеция. Това е най-приятният град да се изгубиш – където и да попаднеш случайно, ти се открива подаръкът на някое скрито дворче, незнайно площадче с кладенец, прозорец с красива желязна решетка и саксия с азалии, изненадващи открития, мостове, църкви, вода, заключено между покривите небе.

Няколко български автори – художници и поети – губили се щастливо във Венеция, рисуват своята обич към града-мечта. Това са Светла Косева, Нина Русева, Наталия Генова, Милена Мишева, Аршак Нерсисян, Васил Колев, Силви Басева, Клара Арнаудова, Елена Стоева, Севдалин Генов, Игната Василева.

Галерия „Натали“  е свързана с Венеция от 2011г, когато започва сътрудничеството с културния център към църквата „Св. Панталеймон“. Там, в Източната зала за изложби през годините са представени над 15 български художници в самостоятелни и тематични общи изложби. Сега Венеция гостува на София в образи и картини. Изложбата ще бъде открита от доктор Марко Скарпа от Университета на Венеция.

Изложбата ще се открие на 25 февруари, четвъртък, в 18ч и ще продължи до 10 март.

Относно sofia-art-galleries

„Sofia Art Galleries“ стартира в началото на месец март 2015 година.Той е създаден с некомерсиална цел, на доброволни начала и е резултат на доброто сътрудничество между софийските галерии.