“Неуловимо”- фотографии на Хавиер Санчес в АРОСИТА

“Неуловимо”- фотографии на Хавиер Санчес в АРОСИТА

Галерия АРОСИТА

представя в рамките на Месец на фотографията 2016

НЕУЛОВИМО

изложба фотографии на мексиканския фотограф

Хавиер Санчес

1 – 8 юни 2016
Откриване: 1 юни 2016 19:00 ч.
“Неуловимо” е поредица портрети на жени с трансджендърна и цисджендърна идентичност, която разглежда алтернативното възприемане на истинската същност и предразсъдъците, отнасящи се до самоопределянето като мъж/жена.
“С тази изложба се стремя да представя двусмислеността на човешката ни същност и правилата налагани от обществото.” Х.С.
Поредицата образи приканва зрителя да преосмисли концепциите мъж/жена и ролите на половете.
Проектът е осъществен с подкрепата на стипендията FONCA “Jоvenes Creadores“ (мексикански фонд за култура и изкуство). ]
Хавиер Санчес, (Мексико Сити, 1983 г.), soyjavier.com
Хавиер Санчес завършва мексиканския Университет за комуникации (Universidad de la Comuni-cacion) през 2006 година със степен в областта на визуалните комуникации
и оттогава за него фотографията се превръща в език, чрез който изследва две основни теми: идентичност и пол.
Университетското му образование е последвано от диплома по фотография от “Escuela Activa de Fotografia” през 2010 година; през същата година е избран за участие в престижния семинар по фотография в “Centro de la Imagen” в Мексико – най-значимата институция за фотографията в страната.
Като прилага ясен и разбираем подход към заснемане на героите си, Санчес създава интересни творби, представени в Мексико и Латинска Америка на фестивали като
Международния фестивал на фотографията във Валпарайсо (Чили, 2010 г.), Експо Фото в Коста Рика (2013 г.) и фестивала „ФотоСептември“ (Мексико, 2011 г.). През 2014 година е поканен за участие в груповата изложба “SELFIEka” в София с работа, озаглавена „Снимка на една снимка (но не автопортрет)“.
Произведенията му от серията „Неуловимо“ (“Subtle”) отбелязват първото представяне на негова цялостна авторска поредица в Европа. Понастоящем Санчес живее и работи в Мексико Сити като фотограф на свободна практика и преподавател.
Куратор: Надежда Павлова

Изложбата ще продължи до 8 юни 2016.

Photography by JAVIER SANCHEZ-Mexico