Радиус: Изключено
Радиус: km
Set radius for geolocation
post-title „Салон на галериите“ 2016 – трето издание в НДК, зала 3

„Салон на галериите“ 2016 – трето издание в НДК, зала 3

„Салон на галериите“ 2016 – трето издание в НДК, зала 3

„Салон на галериите“ 2016 – трето издание в НДК, зала 3

Тазгодишното издание на един от най-силните проекти за визуални изкуства, продуциран от НДК„Салон на галериите” ще започне на 20 и ще продължи 24 октомври 2016г. в Зала 3.

Официалното откриване е на 19 октомври от 18:30 часа.

 

Това е третото издание на форума, в който ще вземат участие над 30 частни галерии от София, страната и Европа, като за първи път ще се включат и галерии от Виена, Базел и Братислава.

 

„Щастлив съм, че „Салон на галериите” се утвърди като един от най-успешните проекти на НДК и само за две издания успя да придобие международни мащаби”, каза по повод новото издание директорът на НДК Мирослав Боршош.

Любителите на изобразителното изкуство ще могат да видят най-доброто от съвременното българско и западноевропейско изкуство, както и шедьоври на старите ни майстори.

Съпътстващите събития тази година ще стартират на 18 октомври 2016 г. от 18:30 ч. на Мраморно фоайе, със скулптурната изложба „Проекти и други” на проф. Емил Попов.

На 20 октомври 2016 г. от 18:30 ч. на полуетаж Изток ще бъде представена книгата-албум „ХИЛЯДОЛЕТИЕ НА БЪЛГАРСКАТА ИКОНА“ на издателя Методий Петриков, заедно с фотографска изложба от подбрани произведения на христянското изкуство, включени в албума.
ПОВЕЧЕ ЗА „САЛОН НА ГАЛЕРИИТЕ“

„Салон на галериите” е проект, който си поставя за цел да стимулира и разшири вътрешните и международни контакти в областта на визуалните изкуства, с които да обогати културния живот на столицата и страната, като се превърне в ежегоден форум. Форматът дава възможност за обмен на опит, контакти и разширяване възможностите за развитие, мобилност и пазар на творците у нас. Чрез участието си в него, представените галерии ще имат възможност да заявят своето присъствие и да получат нови сцени за презентация на авторите и тенденциите в изкуството, които ги вълнуват.

Работното време на „Салон на галериите” е всеки ден от 11:00  до 19:00 часа.

 

ndk-salon-na-galeriite-2016

Относно sofia-art-galleries

„Sofia Art Galleries“ стартира в началото на месец март 2015 година.Той е създаден с некомерсиална цел, на доброволни начала и е резултат на доброто сътрудничество между софийските галерии.