Радиус: Изключено
Радиус: km
Set radius for geolocation
post-title „Политици на прехода“ – изложба на Никола Костадинов в галерия ЛИК

„Политици на прехода“ – изложба на Никола Костадинов в галерия ЛИК

„Политици на прехода“ – изложба на Никола Костадинов в галерия ЛИК

„Политици на прехода“ – изложба на Никола Костадинов в галерия ЛИК

ГАЛЕРИЯ „ЛИК“

представя

НИКОЛА КОСТАДИНОВ

самостоятелна изложба

„ПОЛИТИЦИ НА ПРЕХОДА“

от 24.10. до 29.10. 2016 

откриване на 24.10./понеделник/ от 18.30ч.

В настоящата изложба показваме сбирка от малки пластики , представящи политиците от нашият безкраен преход. Тя включва 16 фигури на политически дейци от различните етапи на прехода.

Авторът на изложбата е представил някои от най-изявените политици на българския преход, заедно с предмет , с който широката публика го свързва.

В ежедневието на хората, заедно с техните човешки грижи и проблеми са се настанили трайно и те – политиците и сякаш са станали част от семейния бит на българите. Със своите думи и дела, те формират нашата действителност. Култовата фраза на Жорж Ганчев „Не ме гледай умно българино“, съдържа цялата философия на тяхната политика. Докато ги гледаме умно, нещата няма да се променят.

Изложбата е много актуална в предизборната обстановка и ни кара да се замислим какви хора ни управляват и какви са последиците от нашите избори.

За автора:

Никола Костадинов е роден на 13.01.1970 г в гр. Пловдив.

По професия е скулптор на свободна практика.

Завършил е техникум по „Строителство и геодезия“ през 1988г. в гр. Пловдив. Насочва се към скулптурата веднага след казармата.

Работи с италиански фирми, като изработва по свои проекти рекламни пана, пластики и други уникални образци на бита.

През 2006 г регистрира в „Патентно ведомство“ на Република България , свой патент за промишлен дизайн, по-известен като „Ваза Европа“, представящ единството на европейските нации. През 2012 г. по повод „Деня на Европа“, подарява модел на вазата на „Община Пловдив“.

Относно sofia-art-galleries

„Sofia Art Galleries“ стартира в началото на месец март 2015 година.Той е създаден с некомерсиална цел, на доброволни начала и е резултат на доброто сътрудничество между софийските галерии.