Радиус: Изключено
Радиус: km
Set radius for geolocation
post-title Бойко КОЛЕВ – LIVE

Бойко КОЛЕВ – LIVE

Бойко КОЛЕВ – LIVE

Бойко КОЛЕВ – LIVE

Галерия НЮАНС

представя

БОЙКО КОЛЕВ
LIVE

ЖИВОПИС

22 ноември – 12 декември 2016

Откриване: 22 ноември (вторник) от 18:30 часа

 

Приближенията на Бойко Колев са стряскащи. Можете да го наричате всякак. Хиперреалист например. Може да разбирате от живопис, може да не разбирате. Във всички случаи той ще ви приближи. По невъзможен, ироничен, дяволски направо начин. И няма спасение: Ще го усетите. Ще усетите тънката му ирония, лекия присмех на дните, дъха на истинското. Няма спасение. В живописта Бойко Колев е героят от анекдота за момчето с феноменалната памет? Не знаете анекдота?! Елате на откриването. Ще ви го разкажа.
Любен Дилов-син

Тази покана на Любен Дилов – син е по повод новата изложба на Бойко Колев в галерия Нюанс на 22 ноември. Експозицията, наречена „LIVE”, съдържа 16 работи, в които термина „Храна“ или „FOOD”, каквото е заглавието на всички картини ни представя храната в различните ѝ възприятия.Това е един вид провокация, както за автора, така и за зрителя. Изображенията, представящи основни предмети от нашето ежедневие, изпълнени с фотографска точност, са един вид цензурирана храна за автора.

По думите на самия художник, изкуството е повече технология, отколкото философия. Но независимо от това негово виждане, експозицията, подредена в галерия Нюанс въздейства на много по-дълбоки нива и ни дава един друг, по-различен поглед върху живота.
За Игор Марковски този поглед звучи така:

В цветните картини на Бойко Колев черно бели спомени от детството нахлуват. В това танго въртят се думи, ноти, капки страст пулсират, чуваш щурец, а в джоба монетите държат се за ръце. В тази върволица сенките се губят, а ако откриеш хлебна гума можеш и да ги изтриеш. И ще загинеш мигом – кой друг може да нарисува така ЖИВОТА – че в стъклената чаша да уловиш слънцето, дето сутрин събужда те през пердето в хола… Не искам да гледам картини на Бойко Колев. Те гледат ме – всеки ден. От сутрин до вечер. Нощем дори. Защото са живи. Тези лъжици например – колко са? Всеки ден различно е. Една от тях дори дрънка в джоба… Сърбам с нея живот суров. А с другата мед слагам в чая. Пък нито една не е сребърна… и златна не е… защото са безценни и живи. 

Ако искате и вие да усетите магията, наречена живот, представена чрез дъх на кафе, чаша студена бира, люта чушка, хляб и други на пръв поглед дребни предмети и неща от нашето ежедневие, заповядайте в галерия Нюанс.

Повече за автора:


Първият хиперреалист в България.

Самоук като своите учители, Бойко Колев започва да се прехранва като копира известни майстори. Превръща тази си работа в учебен процес. Говори за този период с възхищение към художниците които е пресъздал. Удивително точните му копия са изложени в десетки галерии по цял свят.

Страстта му е Мона Лиза. За нея твърди, че е най-голямото предизвикателство в изобразителното изкуство. Първото копие на великата творба, нарисувано от нашия майстор е изгубено.
Днес, авторските произведенията на Бойко Колев са обект на интерес в България, Холандия, Франция и САЩ.

А на 22. ноември ни предстои изложбата на един страстен и необикновен човек.

Възхитете му се. Преживейте необичайното !

Заповядайте в галерия “Нюанс”.

Относно sofia-art-galleries

„Sofia Art Galleries“ стартира в началото на месец март 2015 година.Той е създаден с некомерсиална цел, на доброволни начала и е резултат на доброто сътрудничество между софийските галерии.