Българско изкуство ХIХ – ХХ век“ – търг на Аукционна Къща РАКУРСИ

Българско изкуство ХIХ – ХХ век“ – търг на Аукционна Къща РАКУРСИ

АУКЦИОННА КЪЩА „РАКУРСИ“

„Българско изкуство ХIХ – ХХ век“

Търг, 07 декември 2016, хотел „Кристал палас“

На 7 декември 2016 г. ще се проведе търг „Българско изкуство ХIХ – ХХ век“ на Аукционна къща „Ракурси“.

Търгът обхваща 52 произведения – живопис, скулптура, графика, рисунка.

Най-ранните работи, за които ще се наддава, са „Композиция“ от 1885 г. на Ярослав Вешин и платно от 1889 г. на Иван Димитров, художник, специализирал в Парижката академия и излагал свои произведения в Парижкия салон през далечните 1883 и 1884 г.

Акценти на търга са също живописни платна на Майстора, на Елена Карамихайлова, Сирак Скитник, Никола Михайлов, Бенчо Обрешков, Марио Жеков.

В търга са включени и произведения на Вера Недкова, Васил Стоилов, Никола Танев, Борис Денев, Александър Мутафов. Ще бъдат предложени редки творби на Анна Крамер, Джон Попов, скулптура на момиче от Андрей Николов, а също и комплект рисувани от Димитър Казаков – Нерон чинии.

От художниците, творили през последните десетилетия са включени майсторски работи на Генко Генков, Тома Трифоновски, Светлин Русев, Енчо Пиронков.

Огледът на произведенията, участващи в търга ще се проведе от 26 ноември до 6 декември от 11 до 19 ч. и в деня на търга – 7 декември от 11 до 15 ч. в галерия „Ракурси“, ул. „Хан Крум“ 4А. Самият търг ще се проведе от 18:00 ч. на 7 декември 2016 в хотел „Кристал палас“ зала „Шипка“ ул.“Шипка“14.