„Лято с тъжните курви“ – Онник Каранфилян и Любен Дилов-син в галерия НЮАНС

„Лято с тъжните курви“ – Онник Каранфилян и Любен Дилов-син в галерия НЮАНС

Галерия НЮАНС

представя

Изложба на 17- те оригинала на Онник Каранфилян от албума

„Лято с тъжните курви”

оригинална авторска техника, гравирани фотографии, единствени екземпляри.

И последните бройки от 99-те лимитирани луксозни издания на книгата.

Само за 24 часа – oт 19.00 часа на 20 декември до 19 часа на 21 декември.

 

Албумът съдържа 17  истории и миниатюри, които неизменно започват с едно и също изречение: „Това лято всички курви се влюбиха и платената любов бе по-тъжна от всякога…“ Разказите и миниатюрите се появяват  през юли и август в профила на проекта СМУТ (само малки умни текстове) и дълго време читателите са убедени, че са писани от различни автори.

През септември 2016 с  художественото им доразказване се заема Онник Каранфилян и отделните разкази се превръщат в нещо повече от себе си. Албум със състояния, облечени в думи и форми, който предизвиква онова трудно-определимо усещане, когато Бог реши да ти бръкне с пръст в пъпа – гъдел, гадене, смях и тъга. Но защо Бог ще иска да ти бърка в пъпа, питате се? Може би, за да повдигне отново  въпроса „Имал ли е Адам пъп, или не?”, или просто да ни напомни самозаблудата ,че сме създадени по негов образ и подобие…

Лятото с тъжните курви се повтаря – 1440,  1696, 2016 година, но конкретните дати нямат значение. Без изрично да е споменато, историите се преплитат по странен начин с мита за Синята брада и със съдбата на вероятния му прототип – Жил дьо Ре. В крайна сметка всички тела се превръщат на пепел и остават само думите и формите на спомена.

Всяка история и миниатюра в албума е самостоятелно произведение, но нишките се събират и обясняват в спектаклите-промоции, които Любен Дилов-син, Онник Каранфилян и техни приятели – актьори, музиканти и художници представят в различни клубове в София и страната.

Самият албум се появява на пазара в два формата – стандратен А4 и ръчна книга – А3 с номерирани, авторизирани графики на Онник, която може да бъде закупена само на промоциите. Последните 19 екземпляра от 99-те лимитирани бройки ще могат да бъдат закупени само за 24 часа в гарелия „Нюанс”От 19.00 часа на 20 декември до 19 часа на 21 декември .

lyatoto-s-tazhnite-kurvi-album-i-izlozhba

 

Авторите

Онник Степан Каранфилян

е роден през 1963  в гр. Сливен, България

През1982 завършва  Национална Художествена Гимназия „Цанко Лавренов“,  през 1994 – Магистър на изящните изкуства, НХА, София, България.

 

Творбите му са излагани в Музей на изкуствата в Сабадел, Барселона. Палфругел в Жирона, Капела “Св. Йоан”, Ханкю, Осака, Япония. Галерия Оиши, Галерия Фукуда-двореца Фукуда. Даймару, Кочи, галерия “Изток-Запад”-Лондон, Хорст-Янсен Музей, ИМОГА Музей-Истанбул, RHMD музей – Истанбул  и мн. др.

Негови творби се намират  в частни колекции в  Япония, Канада, Испания, Турция, Германия, Великобритания, Швеция, Норвегия, Финландия, Чехия, Южна Африка, Словакия, Италия, Гърция, Белгия, Дания, Холандия, Франция, Унгария,Бтългария, Швейцария,Кувейт, Ливан и САЩ. Също така и в музея “Шрайнер”,  Германия, музей „IMOGA” и музей RHMDв Истанбул, Турция, СГХГ-София и Националната художествена галерия в София, България., както и в колекциите на Международни триеналета и биеналета на графиката в Япония, Тайланд, Южна Корея, Румъния, Турция, България.
Автор е  на десетки екслибриси за хора като Стинг, Ричард Нойс, Ерик Бохосян, Тодор Колев,  и още много национални и световни имена в политиката, културата и шоубизнеса.

Любен Дилов-син

Роден на 19 ноември 1964 г. в София, заврършва Журналистическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски”, журналист, сценарист, автор и водещ на собствени предавания.  Бил е  главен редактор на в. „Експрес”, съсобственик и главен редактор на в. „Новинар”, дългогодишен главен редактор на българското издание на списание  „L`Europeo”,  три  години постянен колумнист на в. „Сега”, Създател и главен редактор на единственият сатиричен ежедневник в българската история –  вестник „Ку-ку” и първото ежедневно частно национално радиопредаване- „Славата на Слави”.  Автор е на сценарии за игрални и документални филми, телевизионните сериали „Секс, лъжи и телевизия” и „Седем часа разлика”. Един от създателите на телевизионните предавания „Ку-ку”, „Пипе”, „Каналето”, „Хъшове”и „Шоуто на Слави”.  Има издадени 11 книги. Създател и дългогодишен председател  на интелектуалното политическото движение „Гергьовден“, бил е два пъти депутат в Софийския и веднъж в националния парламент. Запален водолаз, баща на 3 деца.